• Informacje na temat:

    pyszny na paszteciki

Przepisy na temat: pyszny na paszteciki
  • Francuskie paszteciki

    Proste paszteciki z gotowego ciasta francuskiego. Nietypowy kształt i fantastyczny smak sprawią, że będą świątecznym hitem. Można jeść je z barszczem lub jako osamodzielną przekąskę.

  • Paszteciki z szynką i serem pleśniowym

    Pyszne i łatwe danie. Świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolacje

  • Pyszne przystawki.

  • Paszteciki z bryndzą

    ...wymieszaną z serkiem i ziołami. Zalepić. Paszteciki układać na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem lub sezamem. Piec 30 minut w temp. 200 st. C. Porcja - 380 kcal Czas...

  • Coś smacznego dla całej rodziny

    ...podawaj posypane natką pietruszki z dodatkiem surówki.  Paszteciki Sposób przygotowania 1. Mięso, czosnek, marchewki i cebulę z rosołu zmiel, przypraw solą, pieprzem, chilli, gałką(...) wymieszaj, posmaruj nim wierzch pasztecików, posyp sezamem. Piecz 15 minut w temp. 180°C. W podobny sposób możesz zrobić paszteciki z dowolnym farszem - pieczarkowym lub warzywnym. 

  • Pikantne smarowidła do kanapek

    Szybkie i tanie przepisy na pyszne pasty do kanapek. Koniecznie wypróbuj!

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    ...1. Rajskie jabłuszka Oto pyszny zimowy deser:  4 duże jabłka umyj, odetnij górę, usuń gniazda nasienne. 80 g miodu połącz z posiekanymi orzechami, rodzynkami, migdałami (ok. 100 g) i 1/2 łyżeczki(...). karpia, z pysznym sosem? Zrobisz go tak: 4 łyżki miodu podgrzej z łyżką masła. Dodaj 3 łyżki startego, czerstwego piernika i wymieszaj. Dolej szkl. bulionu i gotuj, mieszając. Jeśli chcesz, do sosu możesz...

Artykuły na temat: pyszny na paszteciki
  • Paszteciki z serem feta

    ...​Złote chrupiące rożki wypełnione pysznym nadzieniem z sera feta posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie przygotować je ze sporym wyprzedzeniem, gdyż doskonale znoszą...

  • Biały ser w roli głównej

    ...w temperaturze 180° C. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 355 kalorii Paszteciki francuskie Składniki na 4 porcje: opakowanie (30 dag ) mrożonego ciasta francuskiego (lub: kostka masła 1 i 1/2 szklanki mąki(...) w kwadraty o boku 10 cm. Bryndzę włóż do miski, dodaj serek śmietankowy, tymianek i cząber. Wymieszaj widelcem. Na każdy kwadrat ciasta nałóż serowy farsz, złóż w trójkąt, zlep brzegi. 3. Paszteciki układaj na...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Grzybowe smakołyki

    Pora wybrać się do lasu, licząc, że grzybów będzie w bród. To pozwoli nam zrobić pyszne dania za naprawdę niewielkie pieniądze.

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • Tom Hillenbrand "diabelski owoc"

    Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wykwintnych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu knajpkę, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca oraz paszteciki podlewane rieslingiem. Nagle w jego lokalu umiera znany paryski krytyk kulinarny, a mistrz, u którego Kieffer się uczył znika bez śladu. Podejrzany o morderstwo restaurator podejmuje się śledztwa na...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Księga smaków: Pieczarka

    .... Poszatkowane i podsmażone są pysznym farszem do pasztecików czy tartinek z ciasta francuskiego. Świetnie komponują się ze smażoną młodą kapustą albo bigosem. Przygotować można z nich też zupę i sos...

  • Bycie rodzicem łączy w sobie wiele różnych ról – nauczyciela, przewodnika, zaopatrzeniowca czy kompana w czasie wspólnych zabaw. Jedną z najważniejszych jest funkcja… rodzinnego szefa kuchni Fot. materiały prasowe Obiady w gronie najbliższych są nie tylko sposobem na wspólne spędzanie czasu. Uczą regularnego jedzenia i otwartości na nowe smaki. Jednocześnie musimy pamiętać, że dzieci bywają najbardziej wymagającymi i wybrednymi smakoszami. Jak sprostać ich wymaganiom? Poznajcie nasze...

Wideo na temat: pyszny na paszteciki
  • Jak zrobić pasztet słonecznikowy z żurawiną?

    Domowe paszteciki to jedne z najpyszniejszych potraw, które można przygotować w domu. Jeśli szukacie prostego, ale pysznego sposobu na odmianę kanapkowego menu, przygotujcie ten szybki, ale przepyszny w smaku pasztet słonecznikowy, którego smak łamie dodatek słodkiej żurawiny! Wyśmienity dla wszystkich - ten smak polubią również najmłodsi! Zobaczcie, jak zrobić pasztet słonecznikowy z żurawiną