• Informacje na temat:

    pyszny biszkopt z kremówką

Przepisy na temat: pyszny biszkopt z kremówką
  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    Malinowa chmurka w biszkoptach Sposób przygotowania: 1. Maliny przełóż  na sitko i poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody. 2. Spód tortownicy przykryj kawałkiem pergaminu. Dno i bok formy wyłóż podłużnymi biszkoptami. 3. Śmietanę wymieszaj z cukrem i serkiem. Ubij. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj na mus. 4. Masę serową połącz  z musem...

  • Pyszne i szybkie desery

    Twaróg to znakomita baza do kremów, musów i pianek. Dodaj do niego kilka aromatycznych dodatków i pyszny deser gotowy.

  • Tort kawowy

    Ten tort to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. Jest pyszny, wilgotny i pachnie niczym mała czarna. Wypróbuj nasz przepis, a na stałe zagości w twoim repertuarze.

  • Rolada cappuccino z bananami

    Delikatny biszkopt z pyszną kawową masa i bananową.

  • Ciepłe lody

    Oto pomysł na pyszny deser. Jeśli umocujesz kuleczki na patyczkach, lody zamienią się w lizaki.

  • Duet śmietanowo-czekoladowy

    ...-czekoladowego dodaj owoce (winogrona przekrój na połówki) i delikatnie wymieszaj. Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu z owocami. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i rozsmaruj na nim pozostały...

  • ​Czekoladowo-kawowy sernik na zimno

    Składniki: 400 g gorzkiej czekolady 45 g masła 100 g biszkoptów 300 g bitej śmietany 500 g kremowego twarożku Opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki kakao(...) posiekać i roztopić w gorącej kąpieli. Masło roztopić. Biszkopty pokruszyć, zmieszać z masłem i czekoladą i ułożyć w formie, docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić w chłodne miejsce. 350 g czekolady...

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Lekkie ciasto z galaretkami

    Składniki na 15 porcji: Biszkopt: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Masa jabłkowa: 1 kg(...). Śmietankę ubić, dodając cukier oraz żelatynę. 4 Na biszkopcie ułożyć kolejno masę jabłkową, okrągłe biszkopty, masę jogurtową, ewentualnie bitą śmietanę.

  • Rolada „Pani Ambasadorowa”

    ...rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 10 minut. Biszkopt przełożyć na ściereczkę oprószoną cukrem i ostrożnie zrolować (razem ze ściereczką). Odstawić do wystudzenia. 2. Śmietanę zagotować z miodem. Zdjąć z ognia, dodać pokrojoną w kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Krem wstawić do lodówki, by stężał. Stężały krem zmiksować z masłem. 3. Biszkopt ostrożnie rozwinąć. Posmarować...

Artykuły na temat: pyszny biszkopt z kremówką
  • Rolada biszkoptowa z kremem

    ...pieczenia. Formę o wym. 30 x 40 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 12 minut. Upieczony biszkopt wyłóż na ściereczkę posypaną cukrem i zroluj - razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wiórki kokosa i likier. Delikatnie wymieszaj.  3. Wystudzony biszkopt ostrożnie rozwiń...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Krajanka biszkoptowa

    ...°C. Piec 25-30 minut. Upieczony biszkopt studzić 5 minut w foremce, następnie przełożyć na kratkę kuchenną. Pozostawić, tak do całkowitego wystudzenia. 2. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody(...) wszystkie blaty biszkoptowe przełożyć w foremce przygotowanym kremem malinowym, wciskając w krem odłożone maliny. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki. 4. Śmietanę kremówkę ubić z zagęstnikiem i cukrem...

  • Jak zamienić fasolkę szparagową w pyszny dodatek do obiadu? Dzięki przepisom naszych użytkowników, to pyszne warzywo z pewnością zacznie częściej gościć na waszych talerzach. Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że...

  • Idziemy na jagody

    .... Piecz 15-20 minut w temperaturze 200°C. Torcik jagodowy Składniki na 8-10 porcji: 20 dag podłużnych biszkoptów, 70 dag jagód, sok z 1/2 cytryny, 1/4 szklanki + 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżeczki żelatyny l350 ml śmietanki kremówki 30 proc., 25 dag serka mascarpone lub twarogu sernikowego (zmielonego), 30 ml gorącego mleka. Jagody umyj i osusz. Z podłużnych biszkoptów z jednej strony zetnij...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Czekoladowa rozkosz

    .... Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu z owocami. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i rozsmaruj na nim pozostały krem. Na to połóż ostatni blat czekoladowy i posmaruj kremem bez owoców...

  • Bycie rodzicem łączy w sobie wiele różnych ról – nauczyciela, przewodnika, zaopatrzeniowca czy kompana w czasie wspólnych zabaw. Jedną z najważniejszych jest funkcja… rodzinnego szefa kuchni Fot. materiały prasowe Obiady w gronie najbliższych są nie tylko sposobem na wspólne spędzanie czasu. Uczą regularnego jedzenia i otwartości na nowe smaki. Jednocześnie musimy pamiętać, że dzieci bywają najbardziej wymagającymi i wybrednymi smakoszami. Jak sprostać ich wymaganiom? Poznajcie nasze...

  • Smak mundialu

    Mundialowe szaleństwo trafiło również do kuchni! Nie musisz fascynować się piłką nożną, by uczestniczyć w wydarzeniu, którym żyje cały świat. Zrób to na swój pyszny sposób!

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...