• Informacje na temat:

    pyszne żeberka z piekarnika

Przepisy na temat: pyszne żeberka z piekarnika
  • Proste i smaczne danie jednogarnkowe przygotowywane w piekarniku. Odpowiednio przyprawione aromatyczne żeberka rewelacyjnie smakują z surówką i ziemniakami.

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Coś dla miłośników żeberek: żeberka z piekarnika w czosnkowo pikantnym smaku. Przygotowuje się prosto i szybko ale niestety trochę trzeba czekać żeby się upiekły:(

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    ...żaroodpornym. Owoce posyp świeżo zmielonym pieprzem, lekko oprósz solą i tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego na  180°C i piecz przez kwadrans. W analogiczny sposób możesz przygotować pyszne(...) boczku na pergaminie i  przykryć je druga warstwą pergaminu. Następnie pozostaje jedynie włożyć je do piekarnika nagrzanego na 180° C i zapiekać przez około 20 minut. Sztandarową wielkanocną wędliną...

  • Żeberka duszone w piekarniku, podane z kaszą gryczaną i warzywami z patelni :)

  • Tak przyżądzone żeberka świetnie nadają się na przyjęcia,znikną z talerza błyskawicznie.Wypróbowałam!

  • Naprawdę bardzo pyszne!!!!!

  • Wypróbowany przepis na "Żeberka z fasolą z piekarnika"

  • Sprawdzony przepis na "Pikantne żeberka z piekarnika"

Artykuły na temat: pyszne żeberka z piekarnika
  • Pieczone żeberka z ziemniakami

    Początek maja kojarzy się z grillowaniem i biesiadami. Teraz nie możemy tego robić, ale nie rezygnujmy z relaksu. Zwłaszcza, że pyszne piknikowe menu możemy łatwo zrobić w swojej kuchni.

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Żeberka wołowe w melasie z serową polentą

    ...piekarnika na 2-3 godziny lub dopóki żeberka nie będą całkowicie miękkie, ale wciąż zachowujące kształt. Gdy żeberka są już gotowe, przenieś je przy pomocy szczypiec do innego naczynia i przykryj folią(...)Jeżeli nigdy wcześniej nie jadłeś wołowych żeberek, tracisz jedną z największych przyjemności życia. Wołowe żeberka powinny być tak miękkie i delikatne, żeby mięso dosłownie samo odpadało od kości...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    ...centymetrowy brzeg. Każdy chlebek wraz z pokrywką wstaw na 5-7 minut do piekarnika rozgrzanego do 200° C. Zapiekanie chlebków nie jest konieczne, ale dzięki temu stają się one wyjątkowo chrupkie. Na(...) do zupy. Dodaj koncentrat. Ciasto zetrzyj prosto do zupy, gotuj 10 min, posyp natką i podawaj. Fasolowa na żeberkach Składniki na 6 porcji: 1 niewielki pasek żeberek wieprzowych (ok. 60 dag), 15

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...i włożyć go do posmarowanej grubo masłem specjalnej formy do Reindlinga (okrągłej brytfanki). Ciasto wkłada się do zimnego piekarnika i piecze w temperaturze 150-180 stopni przez ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do przestygnięcia, a następnie wyjąć z formy. Reindling służy jako pieczywo do niedzielnego śniadania. Na Wielkanoc je się go z szynką i chrzanem z jajkiem. Wyjątkowo...

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...