• Informacje na temat:

    pyszne z mielonej szynki

Przepisy na temat: pyszne z mielonej szynki
  • Tarta z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

    Składniki: 1 cebula 200 g mięsa mielonego Sól, pieprz Opakowanie kiszonej kapusty (314 ml) 50 g szynki Pół łyżeczki kminku Pół pęczka natki pietruszki 150 g kwaśnej śmietany 2 jajka 70 g chudego twarożku 2-3 łyżki mleka 2 łyżki oleju 100 g mąki pszennej razowej Łyżeczka proszku do pieczenia  Tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie: Mięso usmażyć na chrupko, doprawić solą...

  • Mam dla Was kolejną propozycję szybkiego i pysznego dania obiadowego. Składniki są znane chociażby z lecza, więc - jeśli gustujecie w chrupkich i barwnych warzywach - to propozycja idealna dla Was. Dodatek chudej szynki sprawia, że potrawa nie jest tłusta, za to sycąca. Całość pławi się w passacie z dodatkiem bazylii, oregano oraz aromatycznych przypraw i doskonale komponuje się z kaszą gryczaną. Znów wygrywa pyszny minimalizm.

  • Eskalopki drobiowe z ziemniakami i szpinakiem

    Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z piersi indyka, 2 pomidory, 20 dag sera mozzarella, 4 plasterki szynki, 80 dag ziemniaków, 1 cebula, 80 dag szpinaku (poza sezonem mogą być mrożone liście szpinaku), po 1 gałązce rozmarynu i bazylii, 5 łyżek oleju, sól, świeżo mielony czarny pieprz, spora szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej, zioła do dekoracji...

  • Pyszna domowa wędlina prosto z szynkowara.

  • Bakłażan i cukinia

    Są trendy! Karierę robi zwłaszcza bakłażan dzięki modzie na potrawy bliskowschodnie. My też proponujemy egzotyczne dania z bakłażana, ale nie zapominajmy o cukinii, która sprawdzi się jako składnik pysznego quiche’u!

  • Ciekawy smak, efektowny wygląd, szybkie w przygotowaniu.

  • Trzy dania z bobu

    .... Ponownie zagotować dodając śmietanę i siekaną natką pietruszki.  Grzanki z pastą Składniki: 0,5 kg ugotowanego bobu 10 dag wędzonej szynki 1/2 paczki chleba tostowego kilka pomidorków...

  • Przepis wart wypróbowania: "Klops z mielonej karkówki"

  • Domowy fast food dla dzieci

    .... Z kolei bułka z sezamem, domowy kotlet z drobiowego mielonego mięsa plus plasterek ogórka, pomidora i liść sałaty wystarczą, aby stworzyć pysznego hamburgera. Malcowi z pewnością posmakuje też domowa pizza na drożdżowym cieście, z dodatkiem pomidorów, szynki oraz ziół. A jeśli dziecko lubi frytki, najlepiej przyrządzić je smykowi ze świeżych ziemniaków, smażąc na dobrej jakości oleju rzepakowym lub...

  • Zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem, cebulką, kiełbasą, pyszny obiad.

Artykuły na temat: pyszne z mielonej szynki
  • Pyszna fasolka

    ...na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki(...). Część szczypiorku sparzyć krótko we wrzątku, resztę pozostawić do dekoracji. Porcje fasolki owijać w plastry szynki, związać sparzonym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Zapiecz w piekarniku...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Pyszne różyczki

    ...gotowanej szynki, 2,5 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1/4, mleka l 2 łyżeczki bulionu w proszku l listki świeżej bazylii Przygotowanie: Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Tajemnica pysznego lasagne

    ..., 1 łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz czarny mielony, 1 brokuł, 40 g masła, 50 g mąki pszennej, 500 ml mleka, 150 g szynki w plastrach, 120 g żółtego sera np. edamskiego, garść migdałów w płatkach...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Pyszna rozgrzewka

    Fasola w chlebie Składniki na 8 porcji: 1 kg fasoli jaś, 50 dag kiełbasy, 50 dag polędwicy cielęcej lub wołowej, 20 dag szynki lub boczku, 4 cebule, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 4-8 łyżek(...) w plasterki. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Plastry szynki lub boczku pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wszystkie...

  • Zimowy posiłek o poranku powinien być ciepły, sycący i dawać mnóstwo energii dla naszego organizmu. Wypróbuj przepis na placuszki owsiane lub rogaliki orkiszowe z kremowymi serami Hochland, które podkreślą smak śniadaniowych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Placuszki owsiane podane z jajkiem w koszulce i szynką parmeńską świetnie sprawdzą się na zimowe śniadanie. Doskonałym dodatkiem jest gęsty i aromatyczny sos serowy przygotowany na bazie kremowego serka Śmietankowego Hochland. Natomiast...

  • Coś pysznego z (niemal) niczego

    Co zrobić z resztkami po świętach? Pyszne oryginalne dania!

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...