• Informacje na temat:

    pyszne racuchy drożdżowe z jabłkami

Przepisy na temat: pyszne racuchy drożdżowe z jabłkami
  • Sekrety babci: sposoby na udane racuchy

    Na samo wspomnienie babcinej kuchni zaczyna Ci burczeć w brzuchu? Do dziś pamiętasz wyjątkowy smak przygotowanych przez nią racuchów? Pyszne, aromatyczne, najlepsze, niezastąpione - to słowa, które najlepiej oddają smaki Twojego dzieciństwa! Zafunduj sobie oraz swoim pociechom swoisty powrót do przeszłości. Uchylamy rąbka tajemnicy i zdradzamy receptury na najsmaczniejsze racuchy! Zobaczysz...

  • Pyszne drożdżowe racuchy z jabłkami - chyba każdy je lubi :)

  • Ulubione potrawy dzieci

    ...na papierowy ręcznik, który wchłonie resztki tłuszczu. Dla urozmaicenia zaproponuj malcowi różne rodzaje placków - nie tylko ziemniaczane, ale także z jabłkiem czy drożdżowe racuchy. Pyszne grzanki - zapiekanki Dzieci, podobnie jak dorośli, chętnie jedzą potrawy "z pieca". Lubią zapiekanki na słodko (np. ryż z jabłkami), doceniają też grzanki (czyli kanapki z piekarnika) i tosty (grzanki...

  • Szybkie i baardzo smaczne :)

  • Ulubione potrawy dzieci

    ...papierowy ręcznik, który wchłonie resztki tłuszczu. Dla urozmaicenia zaproponuj malcowi różne rodzaje placków - nie tylko ziemniaczane, ale także z jabłkiem czy drożdżowe racuchy. Pyszne grzanki - zapiekanki Dzieci, podobnie jak dorośli, chętnie jedzą potrawy "z pieca". Lubią zapiekanki na słodko (np. ryż z jabłkami), doceniają też grzanki (czyli kanapki z piekarnika) i tosty (grzanki...

  • Na drugie danie..na słodko.

  • Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • Pulchne, miękkie racuchy z jabłkami o delikatnym smaku szarlotki. Polecam.

  • Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.

  • Lekkie i puszyste jak chmurka - drożdżowe racuszki mojej mamy :) Koniecznie z dodatkiem jabłek!

Artykuły na temat: pyszne racuchy drożdżowe z jabłkami
  • Ulubione potrawy dzieci

    ...na papierowy ręcznik, który wchłonie resztki tłuszczu. Dla urozmaicenia zaproponuj malcowi różne rodzaje placków - nie tylko ziemniaczane, ale także z jabłkiem czy drożdżowe racuchy. Pyszne grzanki - zapiekanki Dzieci, podobnie jak dorośli, chętnie jedzą potrawy "z pieca". Lubią zapiekanki na słodko (np. ryż z jabłkami), doceniają też grzanki (czyli kanapki z piekarnika) i tosty (grzanki...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ulubione potrawy dzieci

    ...można przełożyć na papierowy ręcznik, który wchłonie resztki tłuszczu. Dla urozmaicenia zaproponuj malcowi różne rodzaje placków - nie tylko ziemniaczane, ale także z jabłkiem czy drożdżowe racuchy. Pyszne grzanki - zapiekanki Dzieci, podobnie jak dorośli, chętnie jedzą potrawy "z pieca". Lubią zapiekanki na słodko (np. ryż z jabłkami), doceniają też grzanki (czyli kanapki z piekarnika) i tosty...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Jak odtworzyć ten smak w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską. Czy gofry są zdrowe? Ze zrobieniem gofrów powinien poradzić...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...