• Informacje na temat:

    pyszne pieczony królik

Przepisy na temat: pyszne pieczony królik
  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...zjeść porcję indyka, królika lub kurczaka (ok. 10 g po ugotowaniu). Mięso, nie zawsze lubiane przez brzdąców, warto podawać z owocami. Dzięki nim potrawa nabiera słodkawego smaku, a ten zwykle...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...porcję indyka, królika lub kurczaka (ok. 10 g po ugotowaniu). Mięso, nie zawsze lubiane przez brzdąców, warto podawać z owocami. Dzięki nim potrawa nabiera słodkawego smaku, a ten zwykle odpowiada...

Artykuły na temat: pyszne pieczony królik
  • Krolik i pieczone pomidory oraz menu na ten tydzien.

    ...dostatek i jeszcze letnich warzyw tez jest sporo. Z mies w tym tygodniu: krolik dla odmiany, wolowina mielona oraz nieco wieprzowiny w formie zwyklego sauté z szalotkami. Z ryb: pieczony pstrag oraz...

  • Pamiętacie książkę "Alicja w Krainie Czarów"? To właśnie nią zainspirowała się Ania, przygotowując swój wypiek. Ciasto 290 ml oleju rzepakowego 200 g brązowego cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 4 jaja 260 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sproszkowanego cynamonu 300 g startej marchwi 100 g mieszanki: żurawina, pestki słonecznika i dyni   Krem 10 g żelatyny (1 łyżka) 5 łyżek zimnej wody 200 g białej czekolady 660 ml śmietany kremówki   Wykończenie 500...

  • Pyszne mięso na słodko

    Królik w czekoladzie Składniki na 4 porcje: 4 porcje królika (wcześniej mrożone), kości od combra, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, po 5 dag marchewki oraz selera, 2 czerwone papryczki chili, 6 łyżek(...) i wywarem mięsnym. Duś jeszcze 90 min. 4. Na pozostałym oleju usmaż królika oprószonego solą i pieprzem. Dodaj pokrojone szalotki, smaż razem jeszcze 10 min. 5. Duszone w winie warzywa przecedź. Wywar...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...

  • Tort marcepanowo-malinowy

    ..., - 2 łyżki siekanych pistacji, - 6 pomadek marcepanowych, - 1 marcepanowy królik Przygotowanie: Białka z trzema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać 100

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF Wygląda na to, że użytkownicy Smakera kochają grillować. Wśród dodanych przez nich przepisów znaleźliśmy mnóstwo propozycji, które można przygotować właśnie w ten sposób. Wiele z tych propozycji to fantastyczne pomysły na dania bezmięsne, które pokochają wegetarianie. Co...

  • „Doradca smaku 3” Andrzeja Polana

    Wariacje na temat tradycyjnego bigosu mieszają się tu z zaskakującym sposobem na carbonarę po polsku z... chrzanem, grzybami i żółtkiem. Aromatyczny królik na kolorowo spotyka paprykę faszerowaną mięsem i płatkami owsianymi. W końcu arbuz z truskawkami i awokado sąsiaduje z przepisem na oscypek na pieczonym jabłku i śliwkach. Andrzej Polan przełamuje smaki, nierzadko zadziwia, a przede wszystkim...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    Oczywiście ta dobra, walencka paella, o której mówią, że "łączy góry z morzem", łącząc smak mięsa królika lub kurczaka ze smakiem owoców morza, dojrzałych w słońcu warzyw, okrągłego ryżu i złotego(...) oliwy z oliwek. Musi przykryć dno. Teraz drobno siekamy cztery ząbki czosnku i podsmażamy go na oliwie. W tej czosnkowej oliwie smażymy drobno pokrojone mięso królika lub kurczaka, kawałki...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...