• Informacje na temat:

    pyszne na placki duza blacha

Przepisy na temat: pyszne na placki duza blacha
  • Placek czeski

    ..., ucieramy miękkie masło z masą grysikową (dodajemy ją do masła stopniowo). 5. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na trzy równe części, które stworzą trzy placki. Stolnicę lub blat posypujemy(...) z dwoma pozostałymi, po kolei. 7. Gdy placki się pieką, szykujemy polewę - czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (umieszczamy ją w garnuszku nad nieco mniejszym garnkiem...

  • Placki warzywne – nie tylko z ziemniaka!

    Czy myśląc o plackach, przed oczami stają ci wyłącznie poczciwe placki ziemniaczane? Choć pyszne, ich przygotowanie potrafi być czasochłonne, a efekt – nieprzewidywalny. Nawet, jeśli jesteś mistrzem lub mistrzynią patelni, warto abyś raz na jakiś czas dał ziemniakom odpocząć, a sam wypróbował nowe przepisy – zwłaszcza takie, które wymagają znacznie mniej pracy! Rozsmakuj się w warzywnych plackach...

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Te potrawy przygotujesz bez trudu!

  • Herbaciany placek z bakaliami

    Do świąt pozostało coraz mniej czasu, a wielu z nas ma przed sobą jeszcze mnóstwo przygotowań.  Najwyższy czas, aby zaplanować bożonarodzeniowe menu - tradycyjne dania, w szczególności te wigilijne oraz pyszne wypieki. Jeśli chodzi o słodkości - eksperci Ahmad Tea London proponują najprostsze, ale pyszne  rozwiązania, które nie są czasochłonne - np. herbaciany placek z bakaliami. Składniki...

  • Kalafior zapiekany i smażony

    Na pyszny i zdrowy obiad.

  • Wieniec nacinany z orzechami i suszonymi owocami

    Pyszne, drożdżowe ciasto. Na sam widok cieknie ślinka!

  • Burgery w domowej wersji

    Proste, sycące, wyraziste w smaku. Popularne kotlety z bułką przyrządzone według naszych przepisów są równie pyszne jak te z ulicznych barów i na pewno dużo zdrowsze!

  • Chrupiące jabłeczniki

    Do ich przygotowania wystarczy trochę kulinarnej fantazji i nie więcej niż 25 minut. Potem szybciutko do piekarnika i już po chwili można zajadać się klasycznymi wypiekami w nieco odmienionej, ale wyjątkowo pysznej wersji.

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    Chcesz schudnąć, ale nie chcesz się głodzić? Słusznie! Najlepsze będzie stosowanie zdrowej diety, która pozwoli ograniczyć to, co najbardziej sprzyja tyciu - cukier! Mamy dla was kilka sprawdzonych przepisów, które są pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • Baletnica i jej przepisy na cukinię

    ...i czosnek wyciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Placki wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st. C około 40 minut. Placki...

Artykuły na temat: pyszne na placki duza blacha
  • Placek à la pizza

    Wystarczy pół godziny, aby przygotować pyszny wielowarzywny placek. Śmiało może konkurować z pizzą.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Domowe donaty z lukrem

    „Kobieta na Dzikim Zachodzie”, królowa kowbojskiej kuchni Ree Drummond proponuje tradycyjne, drożdżowe pączki z pysznym lukrem. Z tego przepisu zrobisz 24 pączki.

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Z brzoskwiniami i morelami

    Te soczyste owoce nieodłącznie kojarzą się ze słońcem i latem. Wykorzystaj je do słodkich wypieków. Będą pyszne i błyskawicznie znikną z talerzy.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Kuszące rajskie owoce

    Zapach pieczonych jabłek i cynamonu zawsze kojarzy się z ciepłem domowego ogniska. Polecamy ciasta z jabłkami pyszne i na ciepło, i na zimno.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • .... Jak woda odparuje , dodaję mięsko i razem duszę jeszcze jakieś 10 minut na niewielkim ogniu. Smażę placki naleśnikowe, farsz układam na placku i zwijam.. można składać w trójkąty jak kto woli ale...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...