• Informacje na temat:

    pyszne drożdżowe z dżemem

Przepisy na temat: pyszne drożdżowe z dżemem
  • Racuchy drożdżowe z dżemem

    Polecamy przepis na pyszne i lekkie racuchy.

  • Pyszne mięciutkie bułeczki z domową konfiturą idealne na śniadanie.

  • Trzy słodkie sosy

    Ucierane oraz drożdżowe baby można posypać jedynie cukrem pudrem i podać je z pysznym gęstym sosem. Proponujemy przepisy na takie, których przygotowanie zajmie 10 minut! Waniliowy Ubij na sztywno 1/2 szkl. śmietany kremówki z dodatkiem 1 cukru waniliowego. Delikatnie połącz ją z 1 op. waniliowego serka homogenizowanego. Wiśniowy 1 szkl. mrożonych wiśni zmiksuj w blenderze wraz z cukrem (do...

  • Długo szukałam przepisu na ciasto drożdżowe próbowałam wiele przepisów ten sprawdza się we wszystkich wersjach jako podstawa strucli i zwykły drożdżak z owocami najbardziej zaskakuje mnie to ,że długo utrzymuje świeżość .

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...lekkostrawne, nietłuste, bez kremów. Warto mu zaproponować np. domowe ciasto drożdżowe. Dwu-, trzylatek może już spróbować kawałka upieczonej w domu tarty z owocami na kruchym spodzie. Nasza propozycja(...). Rozwałkuj ciasto na cienki placek i wyłóż nim dno, formując brzeg o wysokości ok. 3 cm. Ponakłuwaj spód wykałaczką i piecz go w piekarniku przez 20 min. Przestudzony placek posmaruj dżemem wiśniowym...

  • Drożdżowe racuszki ze świeżych drożdży faszerowane dżemem czereśniowym.

  • Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowym to świetna propozycja do szklanki mleka na podwieczorek. Polecam.

  • Ciasto drożdżowe jest, zaraz po szarlotce, naszym drugim ulubionym ciastem. Idealne na początek dnia, z zimnym mlekiem

  • Uwielbiamy ciasto drożdżowe. Do tego szklanka zimnego mleka i czujemy się jak w raju. Przypomniało nam się takie, z dżemem. Babcia czasami robiła. Rewelacja.

  • Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość

Artykuły na temat: pyszne drożdżowe z dżemem
  • ...się tłustym i słodkim na koniec karnawału. A pierwowzory pączków wcale nie były takie pyszne. Usmażone z chlebowego ciasta na smalcu, nadziewane słoniną, były jednym z przysmaków obchodzonego(...). Pączki - takie, jakie znamy już współcześnie - po raz pierwszy upiekła krakowska piekarka mieszkająca w Wiedniu, niejaka Marianna Krapf. Usmażyła drożdżowe kule (jeszcze bez cukru i nadzienia...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Śniadania na świecie

    ...też wersja na słodko z ulubionym dżemem lub miodem. Coraz częściej w naszym porannym jadłospisie pojawia się owsianka albo kasza, serwowane z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami. Do popicia(...). Najpopularniejsze są oczywiście bagietki, ale powodzeniem cieszą się również chleby, np. z dodatkiem bakalii lub koziego sera oraz ciasta drożdżowe. Guten tag Ze słonecznego południa przenosimy się...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...lekkostrawne, nietłuste, bez kremów. Warto mu zaproponować np. domowe ciasto drożdżowe. Dwu-, trzylatek może już spróbować kawałka upieczonej w domu tarty z owocami na kruchym spodzie. Nasza(...) posmaruj dżemem wiśniowym. Ubij śmietankę z cukrem pudrem. Dokładnie umyj owoce. Delikatnie wymieszaj bitą śmietanę z owocami i przełóż masę na ciasto, a potem wstaw je na kilka godzin do lodówki...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Wszystko w porządku

    ...jak robić, żeby się nie narobić" i "Pyszne ciasta domowe". Prowadzi też program telewizyjny w Polsacie "Z Bożeną Dykiel na ostrzu noża". Zamiłowanie do kuchennych zajęć zawdzięcza swojej mamie. - Mama robiła najlepsze na świecie dżemy poziomkowe. Piekła też cudowne ciasta drożdżowe. Jedyne ciasto, jakiego ja nie umiem upiec, to właśnie drożdżowe. Nie wychodzi mi. Trudno. Babcia Helenka zabrała...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Wszystko w porządku

    ...jak robić, żeby się nie narobić" i "Pyszne ciasta domowe". Prowadzi też program telewizyjny w Polsacie "Z Bożeną Dykiel na ostrzu noża". Zamiłowanie do kuchennych zajęć zawdzięcza swojej mamie. - Mama robiła najlepsze na świecie dżemy poziomkowe. Piekła też cudowne ciasta drożdżowe. Jedyne ciasto, jakiego ja nie umiem upiec, to właśnie drożdżowe. Nie wychodzi mi. Trudno. Babcia Helenka zabrała...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...