• Informacje na temat:

    pyszna surowka jako dodatek do ryby smażonej

Przepisy na temat: pyszna surowka jako dodatek do ryby smażonej
  • ABC letniej diety

    .... Jednak możesz je zastąpić daniami ze słoiczka. Gotowe mięso dla niemowląt (np. kurczak, indyk) świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, a także jako dodatek do przecierów warzywnych. Taki produkt nie(...). Nie zamawiaj smykowi pizzy, karkówki czy smażonej kiełbasy. Pytaj raczej o rybę, szaszłyki drobiowe, sałatki z surowych warzyw, zupy, pierogi z serem i dania "kuchni domowej". Przedszkolakowi możesz...

Artykuły na temat: pyszna surowka jako dodatek do ryby smażonej
  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...uzupełniały węglowodany złożone, czyli produkty z pełnego ziarna zbóż, a nabiał nie zawierał więcej niż 2 proc. tłuszczu. ● Dlaczego to działa: Dodatek produktów pełnoziarnistych stabilizuje poziom(...) do smaku - czosnkiem, ziołami, koncentratem pomidorowym. Obiad Surówka w duecie z białkiem Duża porcja warzyw z dodatkiem ryby lub chudego mięsa - to odpowiedni zestaw na sycący i zarazem...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Eliksiry młodości na naszym talerzu

    .... Warto sięgnąć po nie już dziś i potraktować jako uzupełnienie zabiegów kosmetycznych. Co wspomoże odnowę cery W jaki sposób dochodzi do starzenia się skóry? Oto główni winowajcy: ✔ Nadmiar wolnych(...) m.in. jak filtr UV, a B9 i B12 wspomagają produkcję kolagenu i elastyny. Tu je znajdziemy: warzywa zielone i strączkowe, kasze, ziarna, ryby. Witamina C to silny przeciwutleniacz, który zabezpiecza...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    ...w całości lub jako dodatek do sałatek, musli, owsianki, kasz.  Amarantus: Ta roślina teraz przeżywa swój renesans. Jest smaczny, lekkostrawny i nie obciąża żołądka, ułatwia kontrolę poziomu glukozy we(...) mięso, to tylko dobrej jakości, kupione np. na bazarku od zaufanego dostawcy. Kilka razy w miesiącu możesz zjeść niewielką porcję wołowiny lub cielęciny. Czerwone mięso zawiera łatwo przyswajalne...

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

  • ABC letniej diety

    .... Jednak możesz je zastąpić daniami ze słoiczka. Gotowe mięso dla niemowląt (np. kurczak, indyk) świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, a także jako dodatek do przecierów warzywnych. Taki produkt nie(...). Nie zamawiaj smykowi pizzy, karkówki czy smażonej kiełbasy. Pytaj raczej o rybę, szaszłyki drobiowe, sałatki z surowych warzyw, zupy, pierogi z serem i dania "kuchni domowej". Przedszkolakowi możesz...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując kilka przepisów, które doskonale sprawdzą się w czasie świąt Fot. 123RF/Picsel Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...