• Informacje na temat:

    pyszna polewa do ciasta

Przepisy na temat: pyszna polewa do ciasta
  • Torciki ze słodką polewą

    ...i odetnij skrawki masy.  3. Polewa: z jogurtu oraz syropu i cukru pudru utrzyj gęsty lukier. Oblej nim brzeg tortu. Ustaw na tym bezy. Tort wstaw do lodówki. Po ok. 30 minutach na wierzch nałóż...

  • pyszna polewa czekoladowa z czekolady, idealna do ciasta

  • Pyszne ciasta z bakaliami

    Przygotujesz je bez trudu!

  • Pyszna polewa do ciast z czekolady.

  • Pyszne ciasta z ajerkoniakiem

    ...foremki postaw naczynie z wodą - wtedy sernik nie popęka i będzie delikatny.  3. Polewa: cukier wsyp do garnuszka z grubym dnem. Podgrzewaj, nie mieszając łyżką, a gdy cukier nabierze bursztynowego(...) posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Wstaw do zamrażalnika. Ciasto: posiekaj masło, przełóż do miski z pozostałymi składnikami ciasta. Szybko zagnieć, rozwałkuj na placek o kształcie foremki. Przełóż...

  • Przepis od wielu lat stosowany przeze mnie. Sprawdzony, niezawodny:) a do tego przepyszny:)

  • Ciasto śliwkowe z polewą bezową

    Soczyste i słodkie śliwki to jedne z tych owoców, bez których nie wyobrażamy sobie wczesnojesiennych przysmaków. Pyszne na surowo, jako baza przetworów czy ususzone w formie wytrawnego dodatku. Jedzmy więc śliwki w każdej postaci i na zdrowie!

  • ZAWSZE WYCHODZI ,JEST TWARDA JAK KUPNA

  • Pyszne ciasto czekoladowe

    ...stopniowo wlewaj masę czekoladową, mieszając, aż wszystkie składniki ciasta dokładnie się połączą. Ciasto przelej do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem(...). Podgrzewaj na małym ogniu. Mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Gdy polewa przestygnie i lekko zgęstnieje, posmaruj nią wystudzone ciasto.

Artykuły na temat: pyszna polewa do ciasta
  • Sernik z polewą czekoladową

    ...się rozpuści, a polewa zacznie gęstnieć, zdejmij ją z ognia. Gorącą polej upieczone ciasto. Zobacz także:

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Pyszny murzynek

    Zarezerwuj godzinę. Tyle czasu wystarczy, aby przygotować klasyczne ciasto w nieco innej odsłonie.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Ciasto czekoladowe

    ...czekoladową, mieszając, aż wszystkie składniki ciasta dokładnie się połączą. Ciasto przelej do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku(...) do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Gdy polewa przestygnie i lekko zgęstnieje, posmaruj nią wystudzone ciasto. Zobacz także:

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Idealne ciasto marchewkowe

    .... Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 200 st., ok. 55 min.  Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo...

  • W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze nam znane bulwy zyskały sporą konkurencję, gdyż serca Polaków zaczęła podbijać ich słodka odmiana - bataty. Fot. 123RF Jeszcze kilka lat temu słodkie ziemniaki były jedynie trudnodostępną i nieco egzotyczną ciekawostką kulinarną, a ich kupno stanowiło nie lada wyzwanie. Jednak obecnie wiele sklepów wprowadziło je na stałe do swojego asortymentu,...

  • Murzynek z kremem czekoladowym

    Sposób przygotowania: 1. Dzień przed przygotowaniem ciasta podgrzewaj kremówkę z czekoladą, aż się całkowicie połączą. Ostudź płyn i wstaw na całą noc do lodówki. Tuż przed ubijaniem wstaw płyn na 5 minut do zamrażalnika.  2. Murzynek: powidła przetrzyj przez sitko. Mąkę przesiej z kakao i sodą. Masło stop. Białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Ucierając, wlewaj po łyżce mleka. Dodaj...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...