• Informacje na temat:

    pycha drożdżowe

Przepisy na temat: pycha drożdżowe
  • Menu gwiazd - mule w mleku kokosowym, sałatka ziemniaczana i tadżin

    .... Pycha!" - wspomina jurorka programu "Top Chef". Marokański tadżin (tagine) to nazwa naczynia, ale i potrawy w nim przygotowywanej. "To jedyne, oprócz jajecznicy, danie, jakie mogę przyrządzić(...) gotowane ziemniaki, albo ryż. Stawiamy garnek na wolnym ogniu i gotujemy około 40 minut. "Wychodzi pyszne danie gulaszowe" - zapewnia Kotys. A co na deser? "Putinówki". Drożdżowe babki z pieczonym...

  • powiem tylko tyle: nie spodziewałam sie , że to będzie takie dobre!!!

  • Jak przyrządzić domowe bułeczki

    ...25 minut w temp. 180 st. Pycha dodatek! Domowe bułeczki zyskają wyjątkowy smak, gdy podasz je z masełkiem ziołowo-czosnkowym. Ekspresowe rady Podczas pieczenia drożdżowych bułeczek nie otwieraj...

  • proste i smaczne

  • Proste w wykonaniu,tanie, zdrowe , dzieci za nim przepadają. świetne na szybką kolację lub śniadanie.

  • pychaaaaaaaaaaa:)

  • pyszna salatka cos podobnego do wielowarzywnej ale lepsza

  • pyszny obiad i bardzo łatwy

  • Orzeźwiający napój kawowy. Bardzo łatwy i krótki sposób przygotowania. Mniammm

  • Pyszna zapiekanka cebulowa z kurczakiem i ryżem. Polecam każdemu, ja nie lubię cebuli ale w tym nie czuć jej wcale. Tylko wyśmienity smak sosu, inny niż wszystkie. I bardzo proste :)

Artykuły na temat: pycha drożdżowe
  • Mistrzowie telewizyjnej gawędy

    .... Teściowa nauczyła mnie natomiast robić śląskie kluski, w moim domu gotowało się kopytka. Kołocze z posypką, które lubi mąż, są znane w całej Polsce jako ciasto drożdżowe z posypką. Pycha!". Profesor...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Dwa dni temu byly szparagi u annyanny, wczoraj po poludniu gofry u Finezji, wieczoremy muffinsy u mnie, gdzies mi przelecialy przed oczami buleczki drozdzowe z jablkami (pycha) a co dzis jemy? Bo ja zwarta i gotowa czekam z kieliszkiem bialego winka (znow-dzienniki mnie wpedza w nalog:)))) ) Co dzis rzucamy na ruszt?

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników bloga PO PROSTU PYCHA. W książce znajdziesz 90 przepisów na śniadania, obiady, słodkości, a także dania „odchudzone" z kalorii. Zachwyć bliskich potrawami, które podbiją ich podniebienia i serca. Nie musisz godzinami stać w kuchni, żeby przygotować doskonałe danie! Łatwo dostępne składniki, proste rozwiązania i pomysłowość to klucz do sukcesu! Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe, letnią zupę...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Wczoraj zakończyła się kolejna edycja konkursu Puzzle. Przepis, którego fragment zdjęcia znajdował się na Puzzlu to przepyszne Rożki ze śliwkami autorstwa Maudie . Za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy. Osoby, do których powędrują książki to: ->Ilonar 'Już wyobrażam sobie przyjęcie w domu Mikołajka, na którym koledzy zajadają się różkami ze śliwkami! Mikołajek zachwyca się ich kształtem i próbuje zrobić z nich statek kosmiczny, a Alcest z pewnością pochłania...

  • W dniu 18.02.2013 zakończył się konkurs Puzzle. Przepis przedstawiony na Puzzlu to Brownie z wiśniami autorstwa kwiatek508 . Mamy zaszczyt przedstawić laureatów tej edycji konkursu. Oto oni: DoprawioneF 'Słodycz czekolady zrównoważona wiśniową nutą... Osobiście uwielbiam wiśnie! Ich nieco cierpki i wykwintny smak jednoznacznie kojarzy mi się z czymś uroczystym i eleganckim... Czekolada - afrodyzjak, absolutny "must" na święto zakochanych :). Ciasto mimo iż bardzo proste i...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...