• Informacje na temat:

    puszysty krem czekoladowa do tortu

Przepisy na temat: puszysty krem czekoladowa do tortu
  • Francuski torcik czekoladowy

    ...dużej miski i ubij je na puszysty, gęsty krem (około 2 minuty na najwyższych obrotach). Pod koniec ubijania powoli małymi porcyjkami wsyp mąkę. Następnie przełącz mikser na najniższe obroty. Dalej...

  • Pyszny, ciężki tort czekoladowy - idealny na każdą okazję :-)

  • Pyszny krem do tortów. Łatwy do zrobienia.

  • Szybki i latwy krem kokosowy .Do tortu,ciast.Polecam!

  • Bardzo puszyste i miękkie, zawiera mało składników, dla większej ilości osób.

  • Szybki 3- składnikowy, bardzo puszysty mus czekoladowy to po prostu czysta czekoladowa rozkosz dla podniebienia. Nie mówiąc już o skutkach pro-zdrowotnych jedzenia tego deseru. Czekolada gorzka bogata jest we flawonoidy i antyoksydanty, na dodatek działa antystresowo i zawiera mnóstwo magnezu , więc jest to deser, którego z pewnością nie możesz sobie odmawiać.

  • Prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Rewelacyjny spód do tortu,polecam!Jest pieczony z olejem dlatego zostaje wilgotny w srodku,nie kruszy sie i jest latwiej do przekrojenia niz tradycjonalny biszkopt!

  • Smaczny pomysł na "Puszysty tort z orzechami w kropeczki"

Artykuły na temat: puszysty krem czekoladowa do tortu
  • Torcik z kremem chałwowym

    ...do pieczenia i kakao. Całość wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do natłuszczonej tortownicy i piecz 35 minut.  Zrób krem. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj 1/4 szklanki mleka i mąkę ziemniaczaną. Resztę(...) rozgniecioną chałwę i zmiksuj. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niej połowę wystudzonego budyniu i ucieraj do uzyskania puszystego kremu.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź ją i wymieszaj...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowy smak masy warto przełamać soczystymi owocami.

Wideo na temat: puszysty krem czekoladowa do tortu
  • Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"

    : Jak zrobić puszysty sernik nowojorski? Dacquoise – wyjątkowy tort na specjalne okazje Tort z kremem rozmarynowym i malinami – dla smakoszy