• Informacje na temat:

    puszysty i wysoki biszkopt

Przepisy na temat: puszysty i wysoki biszkopt
  • Siedem sztuczek na puszysty biszkopt

    ...piana pod wpływem ich ciężaru znacznie opadnie i biszkopt nie wyrośnie wysoki.  5. Do ciasta na roladę dodaj 1 łyżkę stopionego masła albo oliwy. Dzięki temu biszkopt będzie elastyczniejszy. Łatwiej go(...) zastąpić proszkiem budyniowym. Biszkopt będzie wtedy bardziej zwarty i nie pokruszy się przy krojeniu.  3. Najlepiej jeśli wszystkie składniki ciasta mają temperaturę pokojową. Jajka wyjmij z lodówki...

  • Prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.

  • Truskawkowe pole na talerzu...

    Truskawki z bitą śmietaną i deser gotowy. Trudniej jest z tortem. Tu problematyczne może okazać się przygotowanie biszkoptu, czyli bazy. Sztuką jest zrobienie go tak, aby wyszedł puszysty, miękki(...) i wymieszamy ją rózgą, a nie szpatułką i nie zrobimy tego bardzo delikatnie, wtedy biszkopt nam opada  - tłumaczy Stankiewicz i przyznaje, że wówczas mogą robić się grudki. Dlatego ważne, aby surowe ciasto...

  • szybkie,puszyste lekkie

  • Lekkie i przepyszne ciasto, idealne do kawy. Przepis dostałam od mamy, smakuje obłędnie :)

  • Wysoki sernik ze śmietaną

  • Do tego ciasta nie trzeba wiele składników by apetycznie wyglądało.

  • Puszysty jak biszkopt omlet z salami i serem.

  • Sprawdzony przepis na "Puszysty biszkopt z bitą śmietaną i kiwi"

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

Artykuły na temat: puszysty i wysoki biszkopt
  • Biszkopt z winogronami

    Owoce dokładnie umyj, osusz na papierowym ręczniku i przekrój na pół. Formę keksową (26 cm) dokładnie posmaruj masłem, na dno połóż papier do pieczenia, wypuszczając go lekko na zewnątrz. Jajka wbij do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy. Całość ubijaj na puszysty jasny krem mikserem na wysokich obrotach, przez ok. 10 minut. Następnie stopniowo, cienkim strumieniem, wlewaj olej przez ok...

  • Ciasta z budyniem

    ...masę syropem cukrowym gotowanym w zbyt wysokiej temperaturze. Dodanie do białek od razu całego syropu spowoduje warzenie się kremu. Krem budyniowy Gotujemy gęsty budyń waniliowy (weźmy o pół szklanki mleka mniej niż w przepisie na opakowaniu). Miksujemy z 3/4 kostki masła i 2-3 łyżkami cukru pudru. Łyżkami dodajemy wystudzony budyń, miksując masę na puszysty krem. Pod koniec dodajemy sok...