• Informacje na temat:

    puszyste ziemniaczane

Przepisy na temat: puszyste ziemniaczane
  • Puszyste serniki z soczystymi gruszkami

    Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast. Zachwyca nas smakiem od pokoleń i nigdy się nie nudzi: wystarczy wprowadzić kilka zmian i za każdym razem mamy nowe ciasto. Wypróbujcie przepisy na jesienne serniki z gruszką w roli głównej.

  • Myślę , że dzisiejszy obiad mimo swojej prostoty zachwyca nie jedną osobę i przywołuje wspomnienia z rodzinnego domu. Z czym podać ? Zapraszam . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/placki-ziemniaczane-z-soda.html

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Świetny dodatek do obiadu, bądź do samodzielnego spożycia. Szczególnie uwielbiane przez dzieci. Tylko ze znanych nam, naturalnych składników. Zdrowsza opcja kupnych kulek ziemniaczanych.

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    Składniki na 12 porcji: 6 jajek 17 dag cukru 1 op. cukru waniliowego szczypta soli 10 dag mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag mąki ziemniaczanej 5 dag ciemnego kakao 70 ml likieru pomarańczowego 65 dag śmietany kremówki 3 op. zagęstnika typu śmietan-fix 3 łyżki wiórków gorzkiej czekolady po 2 łyżki konfitury z czarnych i czerwonych porzeczek lub świeże...

  • Wypróbowany przepis na "Puszyste serduszka"

  • Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane?

    Oto kilka podpowiedzi, dzięki którym nawet kulinarni debiutanci przygotują perfekcyjne placki ziemniaczane – złociste, chrupiące, kuszące smakiem i wyglądem.

  • Świetne, wilgotne "conieco" do kawy lub herbaty, bez wysiłku i nie ma możliwości, że się nie uda :)

  • Szarlotka z jeżynami

    Puszysta i smaczna!

  • Wypróbowany przepis na "Puszyste knedelki serowe"

Artykuły na temat: puszyste ziemniaczane
  • Rolada biszkoptowa z puszystym kremem śmietanowym i malinami

    Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier. Kolejno dodawaj po jednym żółtku. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ciasto z puszystym kremem, owocami i galaretką

    Na osłodę niedzielnego obiadu proponujemy biszkopt z galaretką.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Ciasto jogurtowe z borówkami

    Puszyste ciasto, przełamane owocową nutą. Świetne do poobiedniej kawy.

  • W kwietniu zawitała przez wszystkich długo wyczekiwana wiosna. Piękna pogoda i wysoka temperatura nie przeszkodziły wam jednak w wypróbowaniu przepisów zaproponowanych przez naszych użytkowników. Jakie receptury cieszyły się największą popularnością? Przekonajcie się sami. Tradycyjnie prezentujemy wam przepisy ubiegłego miesiąca, które najchętniej oglądaliście. Spośród wszystkich dodanych w kwietniu receptur najchętniej sięgaliście po ciasta, nie zabrakło jednak zdrowych sałatek czy...

  • Sernik z marmoladą i kruszonką

    Serniki- puszyste i delikatne. Ich smak przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa.

  • Stało się. Nadeszła jesień i powoli powinniśmy pożegnać się z deserami lodowymi oraz innymi, typowo letnimi, smakołykami. Nie powinniście się jednak martwić. Nasi użytkownicy znają ciekawe propozycje na każdą porę roku. Nie musimy zaglądać w kalendarz - wystarczy obserwacja najpopularniejszych przepisów na Smakerze, aby upewnić się, że jesień rozgościła się już u nas na dobre. Znacznie chętniej poszukujecie receptur na treściwe dania, które łączą w sobie najróżniejsze sezonowe smaki. W...

  • Włosy pod kontrolą

    ...kukurydzianej (albo ziemniaczanej), która działa jak talk, wchłania sebum i odświeża fryzurę. Po kilku minutach dokładnie ją wyszczotkuj. Zamiast mąki możesz użyć pudru lub zasypki dla dzieci.  Aby szybko...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...