• Informacje na temat:

    puszyste placki z jabłkami z ubitym białkiem

Przepisy na temat: puszyste placki z jabłkami z ubitym białkiem
  • Naleśniki amerykańskie

    Tym się różnią od tych naszych, że są bardzo puszyste i grubsze. Doskonałe z owocami sezonowymi!

  • Bliny z kremem śmietankowo-serowym

    ...na złoty kolor z obu stron. Śmietanę zmiksuj z cukrem na puszystą masę, dodaj serek homogenizowany, cukier wanilinowy, miksuj kilka chwil. Kładź krem na placki. Udekoruj melisą i cząstkami jabłka...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    Co region to...inny smak!

  • Przekąski słodkie i zdrowe

    ...z mlekiem i kawałkiem owocu. Puszyste biszkopciki Składniki: • 4 jajka • ok. 1/2 szklanki cukru • 1 szklanka mąki Przygotowanie : Sparz i umyj jajka. Oddziel białka od...

Artykuły na temat: puszyste placki z jabłkami z ubitym białkiem
  • Placuszki z jabłkami od Violki

    Specjalność Violki z serialu Rodzinka.pl? Pyszne placuszki z jabłkami. Teraz ty też możesz je zrobić!

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Pod bezową pierzynką

    Krucha i puszysta beza dostarcza niebiańskich doznań smakowych.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Seromakowiec mojej babci

    Zapraszam na babciny Seromakowiec, który jest wilgotny, długo zachowuje świeżość, niezwykle dobry w smaku. Wspomnienie mojego dzieciństwa :)

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Słodka niespodzianka

    ...1 i 1/2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej. Składniki wymieszaj. Piecz 20 min w 180° C. 2. Podobnie przyrządź dwa pozostałe placki biszkoptowe, z tym, że do jednego dodaj kisiel wiśniowy, do drugiego(...) z cukrem. 3. Masło ucieraj, aż zrobi się puszyste, dodaj ostudzoną masę budyniową i jeszcze chwilę ucieraj. Gotową podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i pół tabliczki pokruszonej czekolady...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Ciasta na niedzielę

    Pięknie się prezentują, równie dobrze smakują. Na pewno urzekną twoich domowników i zaproszonych gości.

  • W teleturnieju "Milionerzy" padło pytanie za pół miliona złotych. Miłośnicy kulinariów nie powinni mieć problemów z odpowiedzią na nie. Fot. Player.pl Tegoroczny maturzysta z Tarnowa - Filip Olszówka - wykazał się ogromną wiedzą, docierając w telewizyjnym turnieju "Milionerzy" do pytania za pół miliona złotych. Wegańskie bezy ubijesz z cukru i.. A) białek jaj kurzych B) płynu z puszki z ciecierzycą C) oleju kokosowego D) mielonych migdałów Wśród wielu widzów pytanie wywołało konsternację,...