• Informacje na temat:

    puszyste naleśniczki

Przepisy na temat: puszyste naleśniczki
  • Piwne zawijasy z kolendrą i dymką

    Sposób przygotowania: 1. Ciasto: jajka zmiksuj na puszystą masę. Dodaj przesianą mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Wymieszaj z piwem. Usmaż małe naleśniczki  na patelni smarowanej cieniutko  olejem (np(...) porwane listki kolendry  i pokrojony szczypiorek. Podlej 2-3 łyżkami wody (lub bulionu), zagrzej i zdejmij z ognia. 4. Naleśniczki smaruj porcją mięsa, każdy składaj na pół, a następnie na ćwierć...

  • Piwne zawijasy z kolendrą i dymką

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: jajka zmiksuj na puszystą masę. Dodaj przesianą mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Wymieszaj z piwem oraz olejem. Usmaż małe naleśniczki na patelni smarowanej cieniutko(...) szczypiorek. Podlej 2-3 łyżkami wody lub bulionu, zagrzej i zdejmij z ognia.  4. W naleśniczki zwijaj po parę łyżek ciepłego mięsa. Zawijaski ułóż w niskim rondelku i podgrzej pod przykryciem. Możesz...

Artykuły na temat: puszyste naleśniczki
  • Puszyste naleśniczki

    Naleśniki najlepiej smażyć na specjalnej patelni (ma niski brzeg). Do ciasta warto dodać kilka łyżek śmietany, olejek waniliowy i szczyptę kurkumy – będą miały piękny kolor.

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Aby przygotować pyszne wypieki, w cale nie musisz spędzić kilku godzin w kuchni na mozolnym mieszaniu, ucieraniu czy wyrabianiu ciasta. Skorzystaj z naszych 5 propozycji na znakomite słodkości, a przekonasz się jak łatwo i szybko można je upiec. Fot. 123RF/Picsel Czasami każdy z nas ma nieodpartą ochotę na coś słodkiego. Zamiast jednak sięgać do szuflady w poszukiwaniu gotowych smakołyków, przygotuj je sam. To naprawdę proste! Wystarczy zaledwie 30 minut, aby upiec przepyszne ciasta:...

  • 30 września obchodzimy Dzień Chłopaka: święto, kiedy możemy przypomnieć chłopcom i mężczyznom w naszym życiu, jak bardzo są dla nas ważni. Pizza to idealne dopełnienie wieczoru - solo, we dwoje lub w większej ekipie! / 123RF/Picsel Drobny prezent z pewnością ucieszy każdego, jednak nie zapominajmy, że najcenniejszym podarunkiem jaki możemy komuś podarować, jest wspólnie spędzony czas. Co idealnie dopełni wspólny wieczór? W Dzień Chłopaka warto zastanowić się, co może sprawić radość osobie...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Justyna zaprezentowała jurorom przepis na miodownik. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej (typ 450) ½ szklanki mąki kukurydzianej ¼ szklanki zmielonych migdałów (mąki migdałowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 100 g miękkiego masła ½ szklanki miodu 2 duże jajka (nie z lodówki) ½ szklanki mleka (nie z lodówki)   Syrop ¼ szklanki miodu 2 łyżki soku z pomarańczy   Krem ½ szklanki serka mascarpone lub serka kremowego 250...