• Informacje na temat:

    puree z kukurydzy

Przepisy na temat: puree z kukurydzy
  • Zupa z kukurydzy

    Zaskocz swoją rodzinę nowym smakiem. Zupa z kukurydzy to idealne danie, które przyrządza się łatwo i szybko. Kukurydzę uprawiano już 5 tys. lat temu. Zawiera m.in. skrobię, białko a także wiele witamin z grupy B - to tylko niektóre z jej zalet.

  • Pieczone puree

  • Zimowe warzywa w roli głównej

    .... mrożonych buraków puree 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej cukier waniliowy Krokiety z ziemniaków, salatka z sera feta i warzyw 300 g sera feta 200 g kukurydzy z puszki 200

  • puree domowej roboty

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...: ryż dmuchany, pochodne kukurydzy, chrupki ziemniaczane, puree ziemniaczane - instant, mrożone, mąka kasztanowa, mąka gryczana, pop corn, skrobia i mąka kukurydziana, skrobia i mąka ryżowa...

  • Pyszne puree ziemniaczane z dodatkiem gorącego mleka i masła.

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Dla miłośników kukurydzy :)

  • Bardzo prosta sałatka z kukurydzy.

  • Super lekka i zdrowa kolacja.

Artykuły na temat: puree z kukurydzy
  • Jak przechytrzyć koronawirusa?

    ...  i szczawiem, czarne i żółte puree z marchewki z imbirem, brązowym masłem z orzechów laskowych oraz krokiety ze słodkiej kukurydzy, a na deser  "Ostatnie Dni Lata" - borówki z dodatkiem ginu, mrożoną...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Mamy zaszczyt przedstawić Wam zwycięzców, do których powędrują książki Sarah Britton "My New Roots" Serdecznie dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Po raz kolejny udowodniliście, że z prostych produktów można wyczarować smakowite i zaskakujące dania. Nasze jury za najciekawsze uznało propozycje nadesłane przez: Panią Izabelę: Jesień daje bogactwo smaków, dlatego w deszczowe jesienne popołudnia warto zamknąć się w kuchni i eksplorować królestwo warzyw. Podane warzywa...

  • Topinambury coraz częściej pojawiają się w naszych sklepach, jednak wielu z nas nie wie, w jaki sposób można je wykorzystać. Najwyższy czas to zmienić. Fot. 123RF/Picsel Topinambur jest rośliną, którą na początku XVII wieku, przywiózł z Ameryki Północnej podróżnik Samuel de Champlain. Do Polski trafiła dopiero sto lat później. Warzywo to zaskakująco szybko zyskały popularność, stając się istotnym elementem diety mieszkańców Starego Kontynentu. Stało się tak głównie ze względu na łatwość ich...