• Informacje na temat:

    pulpety w sosie pomidorowym przepis

Przepisy na temat: pulpety w sosie pomidorowym przepis
  • Pomidorowe pulpety

    Pomidorowe pulpety przyrządzą bez trudu nawet osoby, które rzadko gotują. Życzymy smacznego!

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Kapustę pokroić w wygodne do jedzenia kawałki. Masło rozgrzać na dużej patelni, zeszklić na nim czosnek i cebulę(...). Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1470 kJ/351 kcal Susukakia (frykadelki z sosem pomidorowym) Składniki na 4 porcje: - czerstwa bułka, - 2 ząbki czosnku, - 2 cebule, - pęczek...

Artykuły na temat: pulpety w sosie pomidorowym przepis
  • Pulpety jaglane w sosie pomidorowym

    ...czarnuszkę oraz świeżą bazylię. Podawaj pulpety razem z sosem. Przepis pochodzi z książki Darii Ładochy "Nowoczesna kuchnia polska" (...)Kaszę jaglaną opłucz na sitku, aby usunąć goryczkę, i ugotuj do miękkości (w proporcji 2:1, czyli dwie objętości wody i jedna kaszy). Piekarnik nagrzej do 200°C. Wszystkie składniki na pulpety...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...! I to, co zostanie z poprzedniego obiadu. Gołąbki to danie bardzo uniwersalne. Dawniej przepis z powodzeniem zastępował uboższej części społeczeństwa dworskie faszerowane ptaki. Wersja mniej luksusowa(...) Przepis na związek idealny? Plebiscyt na najsmaczniejszą parę bezkonkurencyjnie wygrywa sos pomidorowy i kapuściane zawijasy. Możecie nam wierzyć - gruchają sobie jak dwa gołąbki! O potędze ich miłości...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo szybko okazało się, że niepozorne pomidory mogą nawet uratować nam życie. Zawarte...

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jak przygotować prawdziwy tradycyjny bigos. Czego nie może w nim zabraknąć? Sprawdźcie!       400 g boczku 500 g łopatki wieprzowej 500 g szynki wieprzowej 1 kg posiekanej, kiszonej kapusty 1 poszatkowana białej kapusty 40 g suszonych podgrzybków (wcześniej namoczonych) 80 g suszonych śliwek 10 ziarenek pieprzu liście laurowe sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1...