• Informacje na temat:

    pulpety w sosie cebuli

Przepisy na temat: pulpety w sosie cebuli
  • Pulpety w pikantnym sosie

    ...chili. Kajzerkę namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy.  Do mielonego mięsa dodajemy czosnek, 1/2 cebuli, jajo, 2 łyżki musztardy, odciśniętą kajzerkę, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy kilka minut(...) tłuszczu.  W garnku rozgrzewamy olej, przekładamy 1/2 cebuli i chwilę podsmażamy. Dodajemy paprykę, bulion i dusimy kilka minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy papryczką chili...

  • .....mmmmmmmm to smak słonecznej jesieni

  • Pulpety wołowe w pikantnym sosie

    Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 200ml  bulionu wołowego 100g pokrojonej w kostkę cebuli 10ml oliwy z oliwek Gallo Classico 20g przypraw (cynamon w laskach, anyż, mielony pieprz, nasiona musztardy i papryczki chili) 50g mąki, sól do smaku 100g (gotowego) purée ziemniaczanego Przygotowanie: Przypraw mięso solą i pieprzem, uformuj kulki. Obtocz je w mące...

  • Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny

  • Pulpety drobiowe

    Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Doskonale komponują się z sosem pomidorowym.

  • Przepyszne połączenie mięsa wieprzowego mielonego z delikatnym i aksamitnym sosem z kurek.

  • Pulpety i klopsy. Przepisy Piotra Kucharskiego

    Pulpety mięsne to dobry pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny.

  • Delikatne pulpety wieprzowe w sosie z pora i selera z serkiem topionym.

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    ..., zeszklij na oleju. Połącz mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, kolendrę. Wyrabiaj. Z masy formuj kulki, smaż na rozgrzanym oleju. 2. Pulpety zalej szklanką wody, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj kwadrans. Dodaj pomidory z puszki, czosnek, bazylię, oregano, sól i pieprz. Duś jeszcze 10 minut. Pulpety podawaj z makaronem.

  • Pulpety /z mielonej karkówki/ duszone w sosie cebulowym podane z ziemniakami i dowolną surówką. Smaczna klasyka, która zawsze się sprawdza:)

Artykuły na temat: pulpety w sosie cebuli
  • Pulpety w pikantnym sosie

    ...namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy.  Do mielonego mięsa dodajemy czosnek, 1/2 cebuli, jajo, 2 łyżki musztardy, odciśniętą kajzerkę, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy kilka minut, by składniki(...).  W garnku rozgrzewamy olej, przekładamy 1/2 cebuli i chwilę podsmażamy. Dodajemy paprykę, bulion i dusimy kilka minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy papryczką chili, pieprzem, solą...

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Przygotowanie: 1. Marchewkę obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować 10 minut. Wyjąć, przestudzić, pokroić w szerokie plasterki.  2. Rybę rozmrozić i opłukać. Cebule obrać. Rybę zemleć w maszynce do mięsa razem z jedną cebulą. Dodać jajka, sól, pieprz i tyle bułki tartej, aby masa się związała. Uformować pulpety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron...

  • Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

    Przygotowanie: 1. Kajzerkę namocz w mleku. 2. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż na oleju. 3.W misce połącz mięso, odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulę i przyprawy. Wymieszaj i uformuj niewielkie kulki. Obtocz je w mące i obsmaż ze wszystkich stron na oleju. 4. Przełóż pulpety do garnka. 5. Obierz pietruszkę i marchew, pokrój w kostkę. 6. Oczyść paprykę, pokrój. Warzywa wraz z dynią obsmaż na...

  • Złote pulpety

    Przygotowanie: Dynię i cebulę zetrzyj, połącz z mięsem, bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Utocz pulpety. Warzywa zetrzyj. Zalej je 2 szklankami wody, dołóż liście laurowe i ziele ang. Zagotuj. Włóż pulpety. Gotuj przykryte ok. 30 min, do miękkości.4 Wyjmij pulpety, sos zmiksuj,zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie włóż pulpety. Posyp natką. Zobacz także:

  • Pulpety jaglane w sosie pomidorowym

    Kaszę jaglaną opłucz na sitku, aby usunąć goryczkę, i ugotuj do miękkości (w proporcji 2:1, czyli dwie objętości wody i jedna kaszy). Piekarnik nagrzej do 200°C. Wszystkie składniki na pulpety zmiksuj razem na gładką masę, a następnie zwilżonymi dłońmi formuj z niej kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz pulpety przez 25-30 minut. W tym czasie przygotuj sos. W rondelku...

  • Pulpety z kaszy jaglanej

    Pulpety możesz podać z makaronem.

  • Pulpety rybne w pomidorach

    Pulpety rybne najlepiej robić z filetów (mrożone trzeba po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody), nie trzeba wtedy tracić czasu na usuwanie ości. Można je robić z każdego gatunku ryby...

  • Sos z pulpetami w chlebie

    ...1. Grzyby, czosnek i cebulę oczyścić, pokroić. Smażyć na oleju 10 min, mieszając. Doprawić solą i pieprzem.  2. Mięso wymieszać z mąką, dodać sól i pieprz, uformować nieduże pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.  3. Bulion zagotować w szerokim garnku. Delikatnie wkładać pulpety, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wyłowić, zalać bulionem pieczarki, dusić ok. 10 min.  4. Z chlebów odciąć...

  • Pulpety z ryb mazurskich w sosie z wina i kaparów

    ...i ubitą pianę z białek. Wszystko delikatnie mieszamy. Dłońmi zwilżonymi wodą formujemy pulpety, obtaczamy w mące, a następnie obsmażamy na rozgrzanym klarowanym maśle z każdej strony, aż nabiorą złotej barwy. W osobnym garnku podgrzewamy białe wino, aż objętość zmniejszy się o połowę. Dodajemy śmietanę i kapary, przyprawiamy. Do tak przygotowanego sosu wkładamy pulpety i jeszcze chwilę gotujemy, aż...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).