• Informacje na temat:

    pulpet w warzywach

Przepisy na temat: pulpet w warzywach
  • Zupa z soczewicy z pulpetami rybnymi

    .... Wyjmij listek. 2. Na pulpety posiekaj obie ryby. Zmiksuj je ze śmietaną. Następnie dodaj roztrzepane jajko i bułkę, przypraw do smaku. Dokładnie wymieszaj. Uformuj dłońmi niewielkie podłużne pulpety. Zagotuj osoloną wodę i ostrożnie wkładaj łyżką pulpety do wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. 3. Nałóż zupę na talerze i rozdziel wyjęte z wody pulpety. Posyp posiekaną natką pietruszki.

  • Leczo z pulpetami nie ma jak to warzywa z pulpecikami obiad na medal!

  • Pomysł na obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!

    ...(wymieszać) na jednolitą masę. Uformować niewielkie pulpety. Marchewkę i seler pokroić w paski, por w półkrążki i krótką chwilę poddusić na maśle na patelni. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojony czosnek, podlać wodą i wymieszać. Na tak przygotowane warzywa wyłożyć wcześniej przygotowane pulpety, patelnie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu...

  • smażone krążki kalmarów w warzywach

  • Flaki z pulpetami

    Na rodzinne przyjęcia.

  • 4 sposoby, by przekonać dziecko do warzyw

    Jak sprytnie podać małemu niejadkowi warzywa, by stał się ich smakoszem?

  • Prosty i smaczny sposób na mięso z rosołu i lekkie danie.

  • Kotlety z soczewicy z pomidorkami koktajlowymi

    Forma pulpeta lub okrągłego kotleta zazwyczaj dobrze się dzieciom kojarzy. Można w ten sposób przemycić warzywa strączkowe z dodatkiem mięsa lub przygotować je w wersji wegetariańskiej. Soczewica gotuje się dużo szybciej niż fasola i jest najbardziej lekkostrawnym warzywem strączkowym, więc bez obaw można podawać ją przedszkolakom.

  • Zdrowy i smaczny obiadek.

Artykuły na temat: pulpet w warzywach
  • Pasta z pieczonych warzyw

    ..., nadzienia do naleśników, kotletów, pulpetów roślinnych, klopsików, piure, humusów czy sosów do makaronu. Bardzo dużo możliwości. Dokładnie tak! Olga: Całkiem niedawno piekłam paprykę, pomidory...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...

  • 4 sposoby, by przekonać dziecko do warzyw

    Jak sprytnie podać małemu niejadkowi warzywa, by stał się ich smakoszem?

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

    ...kulki. Obtocz je w mące i obsmaż ze wszystkich stron na oleju. 4. Przełóż pulpety do garnka. 5. Obierz pietruszkę i marchew, pokrój w kostkę. 6. Oczyść paprykę, pokrój. Warzywa wraz z dynią obsmaż na tłuszczu po pulpetach. 7. Dodaj je do pulpetów i zalej rosołem. Gotuj na małym ogniu przez 30 min. Potrawę posyp natką pietruszki. Zobacz również:

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Kotlety ryżowe  z sosem pomidorowo-warzywnym

    .... Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 pulpetów, spłaszczyć je jak na hamburgery. Zrumienić na oleju z każdej strony. Podawać polane sosem z warzywami. Zobacz także:

  • Skorzonera – zapomniane warzywo, które powoli zaczyna wracać na nasze stoły. Nie tylko doskonale smakuje, ale również ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Chociażby z tego względu warto się wysilić i poszukać jej na lokalnych targowiskach. Fot. 123rf Chociaż nazwa skorzonera brzmi egzotycznie, jest to zimowe warzywo, które już wieki temu pojawiało się w wielu polskich przepisach. Niestety, z nieznanych powodów zapomnieliśmy o nim i dopiero teraz, po wielu latach, odkrywamy je na nowo....