• Informacje na temat:

    pulpet

Przepisy na temat: pulpet
  • Zimowy rosołek z pulpetami

    ...gładką masę. Dopraw ją solą oraz pieprzem. 3. Do bulionu wrzucaj partiami pulpety. Gotuj pod przykryciem 20 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną octu. Posyp natką. Do...

  • pyszne i latwe w przygotowaniu

  • Makron z pulpetami

    Pyszny posiłek dla miłośników dań z makaronu.

  • Leczo z pulpetami nie ma jak to warzywa z pulpecikami obiad na medal!

  • Nitki z pulpetami w pomidorach

    Proste danie, które smakuje wszystkim!

  • Delikatne i pyszne!

  • Zupa z soczewicy z pulpetami rybnymi

    .... Wyjmij listek. 2. Na pulpety posiekaj obie ryby. Zmiksuj je ze śmietaną. Następnie dodaj roztrzepane jajko i bułkę, przypraw do smaku. Dokładnie wymieszaj. Uformuj dłońmi niewielkie podłużne pulpety. Zagotuj osoloną wodę i ostrożnie wkładaj łyżką pulpety do wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. 3. Nałóż zupę na talerze i rozdziel wyjęte z wody pulpety. Posyp posiekaną natką pietruszki.

  • Ciekawa wersja rosołu. Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Spaghetti z pulpetami z kurczaka i indyka w sosie pomidorowym

    Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska oraz aktorka Alżbeta Lenska przygotowały w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" kilka potraw, które można zabrać w wakacyjną podróż z dziećmi. Panie podały przepis między innymi na: spaghetti z pulpetami z kurczaka i indyka z sosem pomidorowym makaron spaghetti pierś z kurczaka pierś z indyka mozarella w zalewie jajko świeże pomidory puszka...

  • Szybko znika z talerza.

Artykuły na temat: pulpet
  • Sos z pulpetami w chlebie

    ...1. Grzyby, czosnek i cebulę oczyścić, pokroić. Smażyć na oleju 10 min, mieszając. Doprawić solą i pieprzem.  2. Mięso wymieszać z mąką, dodać sól i pieprz, uformować nieduże pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.  3. Bulion zagotować w szerokim garnku. Delikatnie wkładać pulpety, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wyłowić, zalać bulionem pieczarki, dusić ok. 10 min.  4. Z chlebów odciąć...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Zupa z pomidorów i papryki z pulpetami

    Spokojnie zastąpi dwa dania. Gęsta, bogata w dobre składniki i bardzo sycąca. Taka zupa szybko cię rozgrzeje i postawi na nogi.

  • Jesteśmy narodem, który uwielbia zupy. Nic więc dziwnego, że goszczą one także na naszym świątecznym stole. Ale jak je przygotować, aby smakowały każdemu członkowi rodziny? Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich głęboki i bogaty smak. Odwieczny spór: barszcz...

  • Chili con carne z fasolą i kolendrą

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Pani Moniki L. z Sanoka. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Klaudii Ch. z...

  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Zapiekanka z pieczarkami i czosnkiem

    To niedrogie mięso sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Pulpety w pomidorach

    Jeśli masz ochotę na małą odmianę, do każdego pulpeta włóż orzech włoski i starannie zlep – świetnie smakuje.