• Informacje na temat:

    pulpeciki w sosie z pieczarek i pora

Przepisy na temat: pulpeciki w sosie z pieczarek i pora
  • Proste przepisy na smakowite potrawy

    ...przygotowania 1. Mięso zamarynuj w sosie. Usmaż na patelni grillowej.  2. Marchew pokrój w cieniutkie słupki. Masło podgrzej, dodaj sok z pomarańczy i limonki oraz miód. Gotuj, aż zgęstnieje. Sos wymieszaj z marchewką. Na półmisku ułóż miks sałat, pokrojone warzywa, marchewkę, mięso.  Mielone pulpeciki Sposób przygotowania 1. Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez...

  • Idealna propozycja na niedzielny obiad rodzinny. Z ulubionymi dodatkami w postaci ziemniaków czy ryżu zachwyci każdego

  • Smaczne potrawy obiadowe

    Orientalne pulpeciki Sposób przygotowania 1. Mięso zmiel, dodaj startą na tarce cebulę i czosnek. Przypraw solą, pieprzem. Wbij jajka, dodaj bułkę tartą i sos rybny. Zagnieć. Uformuj małe pulpeciki, obsmaż je na oleju.  2. Posiekaną cebulę i czosnek obsmaż na oleju sezamowym, dodaj tarty imbir i posiekaną paprykę. Smaż 5 minut. Dodaj pomidory, bulion lub wodę, ketchup, ocet i posiekaną...

  • Idzie jesień i grzybów będzie pod dostatkiem stąd moja propozycja na pulpeciki nadziewane u mnie pieczarkami (oczywiście można użyć innych grzybów).

  • Chińskie pulpety wołowe z ryżem

    Składniki na 4 porcje: - cebula, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - sól, pieprz, - 250 g ryżu basmati, - 400 g marchewki, - 1 por, - 250 g pieczarek, - 2 łyżki oleju, - Przyprawa Kuchni(...) ugotować wg przepisu na opakowaniu. Marchewki, pora i pieczarki pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni. Kulki z mięsa obsmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni. Na gorącą patelnię wyłożyć warzywa...

  • Uwielbiam pulpeciki skąpane w śmietanowym sosie koperkowym. Tym razem postanowiłam połączyć dwa rodzaje mięsa i odmienić odrobinę klasyczny sos dodając mu pikanterii. Pulpeciki są delikatne, soczyste, a wyrazisty sos dodatkowo rozpieszcza kubki smakowe.

  • Przepyszny, bardzo sycący obiad! :) Przygotowany zgodnie z zasadami diety doktora Dukana, faza II, P+W :)

  • Wypróbowany przepis na "Pulpeciki w sosie pieczarkowym"

  • Kolejny z pomysłów na pyszny domowy obiadek.

  • Propozycja na smaczne i sycące pulpeciki, które świetnie sprawdzą się w porze obiadowej i zasmakują całej rodzinie :)

Artykuły na temat: pulpeciki w sosie z pieczarek i pora
  • Kurczak na wzmocnienie

    ...kurczaka mleczkiem kokosowym i dopiecz. Podawaj z ryżem i limonką. Rosół z imbirem Składniki dla 4 osób: 2 korpusy z kurczaków, 2 marchewki, seler, por, pietruszka, pieprz, sól, 200 g pieczarek(...) rosołem. Pulpeciki po azjatycku Składniki na 4 porcje: 500 g mielonego drobiu, czerwona cebula, 2 cebulki dymki, 30 g świeżego imbiru, ząbek czosnku, 8 łyżek sosu sojowego, 2 łyżeczki oleju...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Szybki zimowy obiad

    ...wypłyną na powierzchnię. Do miseczek wlej zupę, włóż pulpeciki i posyp natką. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 270 kalorii Kurczak po chińsku Składniki na 5 porcji: ½ kg piersi z kurczaka, 1 cebula, czerwona, pomarańczowa i zielona papryka, 30 dag pieczarek , sól l pieprz, olej, 8 łyżek sosu sojowego, 2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka imbiru, ½ łyżeczki papryki chili, 2 ząbki czosnku...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Chleb nasz powszedni

    ...ziół prowansalskich, sól, pieprz Na nadzienie: duża cukinia, cebula, mała czerwona i mała żółta papryka, 30 dag pieczarek, 1/2 pęczka natki, żółtko, łyżka kaparów, łyżka bułki tartej, 2 łyżki oliwy(...) w mleku kilka minut. Z mielonego mięsa, jajka, rozgniecionego czosnku, odciśniętej kajzerki, natki, soli i pieprzu przygotuj pulpeciki. Gotuj je na małym ogniu 15 min. Wyjmij i ostudź. Wkładaj po dwa...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...