• Informacje na temat:

    pulpeciki mielone

Przepisy na temat: pulpeciki mielone
  • Pomidorowa z pulpecikami

    Sposób przygotowania 1. Do garnka wlej 2 litry wody. Zagotuj. Wrzuć do niej pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, jedną cebulę i seler. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na rumiano drobno posiekaną drugą cebulę.  2. W misce wymieszaj mięso mielone z żółtkiem, ubitym białkiem, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką oraz usmażoną cebulą. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Wrzuć do...

  • Pulpeciki z kaszą kuskus

    Delikatne, bezmięsne pulpeciki...

  • Pulpeciki po meksykańsku

    Oryginalna propozycja dla miłośników mięsa mielonego...

  • Zapiekanka z pulpecikami

    ...namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mielonym mięsem, dodajemy jajko, bułkę, sól, pieprz i słodką paprykę, wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy 20-22 małe pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju 4-5 minut z każdej strony. Przekładamy na papierowe ręczniki i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.  3. Pulpeciki przekładamy do posmarowanego olejem żaroodpornego naczynia razem...

  • Rosół z kurczaka z mini pulpecikami

    .... 5. Kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. 6. Podawaj z pulpecikami i makaronem. Pulpeciki: 1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel w maszynce do mielenia. 2. Piersi również zmiel i połącz z bułką, jajkiem, solą, pieprzem i wyrób na gładką i kleistą masę. 3. Uformuj małe pulpeciki. 4. Kulki mięsa włóż 7 minut przed końcem...

  • Pulpeciki z puree marchewkowym

    Proste w przygotowaniu, zdrowe i oczywiście sycące. Co potrzebujemy? Na pulpeciki: 150 gr piersi z indyka średniej wielkości marchewka 1/2 pietruszki 1 jajko 2 kopiate łyżki mąki jaglanej Na(...) patrze ok. 10 minut). Krok 3: Po ugotowaniu mięsa i warzyw na pulpety, wszystko razem mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Krok 4: Do zmielonej masy dodajemy mąkę jaglaną i jajko. Wszystko razem...

  • Krupnik z pulpecikami

    Składniki: Na pulpeciki 30 dag mięsa mielonego z indyka 5 łyżek płatków owsianych (zmielonych) 1 jajko  pieprz, sól Na zupę ok. 2 litrów wody 1/2 szkl. kaszki kuskus 4 średnie(...)  z płatkami i jajkiem. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Uformuj małe pulpeciki. Do garnka wlej wodę. Wrzuć kostki bulionowe. Warzywa (oprócz ziemniaków) obierz, umyj, włóż do wywaru. Całość gotuj ok. 20

  • Pulpeciki ogniste w ostrym sosie

    Kotlety: 40 dag mielonego mięsa  2 ząbki czosnku  jajko 2 łyżki bułki tartej suszony czosnek niedźwiedzi chilli Sos: puszka krojonych pomidorów czerwona papryka garść kukurydzy 2 cebule świeża kolendra szczypta papryczki chilli łyżeczka słodkiej papryki curry sól pieprz 1. Mięso połącz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, jajkiem...

  • Pomidorowa z drobnymi pulpecikami

    Składniki: 400 g mielonego drobiowego mięsa 2 ząbki czosnku jajko 1/2 szklanki posiekanej natki 2 łyżki oliwy 2 kg dojrzałych pomidorów (lub 2 puszki pomidorów) 750 ml bulionu warzywnego(...) 18 pulpecików. 2. Rozgrzej na patelni połowę oliwy. Smaż pulpeciki na średnim ogniu, obracając je często, 4 minuty lub do czasu, aż zbrązowieją i będą gotowe do jedzenia. Przełóż je do miski...

  • Pulpety lub kotlety mielone (po 12. miesiącu)

    Prezentujemy szybki, prosty i przede wszystkim zdrowy przepis na pulpeciki!

Artykuły na temat: pulpeciki mielone
  • Szaszłyki z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania: 1. Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Papryki kroimy w dużą kostkę.  2. Do mielonego mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajo, cebulę, czosnek, doprawiamy pieprzem, wędzoną papryką, solą i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Z powstałej masy...

  • Zapiekanka z pulpecikami

    ...namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mielonym mięsem, dodajemy jajko, bułkę, sól, pieprz i słodką paprykę, wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy 20-22 małe pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju 4-5 minut z każdej strony. Przekładamy na papierowe ręczniki i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.  3. Pulpeciki przekładamy do posmarowanego olejem żaroodpornego naczynia razem...

  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    Przygotowanie: Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Papryki kroimy w dużą kostkę. Do mielonego mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajo, cebulę, czosnek, doprawiamy pieprzem, wędzoną papryką, solą i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Z powstałej masy formujemy 12

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Papryka pieczona z pulpecikami

    Papryczki umyć, osuszyć i ułożyć w blaszce, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Mielone mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, cebulą i bułką,...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Kotlety siedleckie z kalafiorem Składniki na 5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, jajko, 10 bardzo małych różyczek kalafiora, duża cebula, 4 suszone pomidory wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz(...) być lekko twarde). Wyjmij, osącz. 2. Cebulę obierz i drobno ją posiekaj, a następnie dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, dołóż 2 łyżki bułki tartej, posiekane pomidory oraz zioła. Dolej 3-4 łyżki...

  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Pulpety z czosnkiem niedźwiedzim

    Przygotowanie: Umyj listki czosnku niedźwiedziego. Trzy z nich zblenduj z jajkami i posiekaną cebulą. Dodaj mięso mielone. Wsyp dużą szczyptę soli, pieprzu,...

  • Co na obiad? Indyk!

    Można go przyrządzić na wiele sposobów: podać jako potrawkę, roladki czy pulchne pulpeciki. Warto go jest, bo ma zdrowe i chude mięso.

  • Chleb nasz powszedni

    Jest doskonałym dodatkiem do zup, dań z mielonego mięsa i rolad.