• Informacje na temat:

    pulpa pomidorowa

Przepisy na temat: pulpa pomidorowa
  • Prawdziwa to ta na cienkim cieście, bez dodatków i ketchupu...

    ...- oraz specyficzność smaku produktów bazowych - jak np. pulpa pomidorowa z włoskich pomidorów - powstaje niepowtarzalny smak klimatu Włoch - tłumaczy Russo. Ciasto na prawdziwie włoską pizzę musi być(...) tego dochodzą także walory estetyczne. Gra kolorów poszczególnych produktów sprawia, że na talerzu od razu widzimy Włochy - białe ciasto, czerwona pulpa i zielona bazylia kojarzą się jedzącemu...

  • Kopytka aromatyczne

    Jako osobna potrawa lub dodatek do drugiego dania.

  • Doskonałe dodatki do obiadu

    Można je stosować jako dodatki do drugiego dania, albo jako samodzielne potrawy. Kluski są często niedoceniane, ale zarówno te tradycyjne jak i przygotowywane według najnowszych mód mogą urozmaicić naszą kuchnię.

Artykuły na temat: pulpa pomidorowa
  • Błyskawiczna pizza rustykalna

    Pyszna przekąska we włoskim stylu? Wypróbuj prosty przepis na rustykalną pizzę z ulubionymi dodatkami.

  • Faszerowane pomidory

    Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.

  • Gdzie ukrywa się sól?

    ...słodki groszek, kukurydza czy pulpa pomidorowa wolne są od soli. Tak jednak nie jest. O ile droższe pomidory w puszcze nie zawierają jej, albo mają śladowe ilości, tak te tańsze mają nawet 0,5 grama...

  • Przecier pomidorowy (do sosów i zup)

    Przygotowanie: Umyj pomidory. Pokrój je na ćwiartki i podziel na trzy części. Wrzuć pierwszą partię do dużego garnka i doprowadź do wrzenia. Rozgnieć...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?

  • Czerwona fasola

    Dania z czerwoną fasolą to porcja zdrowia i witalności. Małe ziarenka kryją w sobie witaminy i minerały.

  • Zupy z proszku - zdrowe?

    ..., szczególnie te z makaronem i dużą ilością polepszaczy smaku (np. rosół, pomidorowa). Badania pokazały, że po ich zjedzeniu makaron przez wiele godzin zalega w żołądku (po dwóch godzinach zachowuje...

  • Wszystkie smaki pomidorów

    Mnogość odmian pomidorów, jaką można znaleźć na straganach o tej porze roku, jest naprawdę imponująca. Od pomidorków koktajlowych przez "zwykłe", malinowe aż po "bawole serca". Żółte, pomarańczowe, jasnoróżowe, czerwone i... prawie czarne. Jest w czym wybierać, a pełnia lata to świetna okazja do tego, by cieszyć się ich intensywnym aromatem. Tylko wtedy tak smakują.