• Informacje na temat:

    pulchne i mi

Przepisy na temat: pulchne i mi
  • Naleśniki drożdżowe

    Ci, którzy już spróbowali, twierdzą, że naleśniki drożdżowe są jeszcze smaczniejsze od tradycyjnych. Na pewno są bardziej pulchne i miękkie, co czyni z nich prawdziwą rozkosz dla podniebienia.

  • Placki z grzybami

    Do ciasta na placki ziemniaczane można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia. Będą apetycznie pulchne.

  • Moje ulubione ciasto bananowo-kokosowe

    Uwielbiam to ciasto, tylko zawsze nie wiedzieć czemu wychodził mi z niego wielki gniot. Co ciekawe, wiele osób zachwycało się tym gniotem i prosiło o więcej. Ale ja chciałam uzyskać ładniejsze, większe, bardziej wyrośnięte i pulchne. Nie byłabym sobą, gdybym troszeczkę nie poeksperymentowała....

  • Jak zrobić idealne knedle?

    Knedle to bez wątpienia jeden z ulubionych przysmaków Polaków. Sezon na pyszne śliwki węgierki w pełni, więc pora zabierać się ich przygotowanie pulchny kluseczek! Jak przygotować dobre ciasto? Jakie ziemniaki wybrać? Na te i inne pytania odpowiedziała w programie Ania Starmach.

  • Mniej soli w pulchniejszym chlebie

    Niemieccy naukowcy znaleźli sposób, jak zmniejszyć ilość soli w chlebie tak, by nie przestał nam smakować. Jak odkryli, nasz zmysł smaku da się oszukać, gdy chleb będzie bardziej pulchny.

  • Leniwe z bułką tartą

    ...1. Ser przepuścić przez maszynkę do mięsa (jak ktoś lubi grudki, może tylko rozdrobnić go widelcem). Białka oddzielić od żółtek. Ser dokładnie wyrobić z żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z serem. Dodać mąkę, wymieszać, ciasto powinno być pulchne, niezbyt zbite.  2. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, uformować średniej grubości wałek...

  • Najlepsze naleśniki na świecie? Robią je w Japonii!

    ...o placuszki dorayaki, te swój sekret skrywają w środku. To dwa pulchne naleśniczki nadziewane słodką pastą z czerwonej fasoli - anko. Serwuje się je też w innych wariantach: z kremem czekoladowym lub...

  • Naleśniki, jakich nie znaliście

    Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto przełóż do wysokiego naczynia i starannie wymieszaj. Dodaj szczyptę soli i pieprzu. Odstaw na 15-20 minut w ciepłe miejsce - mąka powinna mieć czas na spęcznienie. Dzięki temu naleśniki są delikatne i bardziej pulchne. 2. Rozgrzej patelnię, wylej na nią niewielką porcję tłuszczu i kolejno usmaż 12 naleśników. Tłuszcz do smażenia możesz wcześniej...

  • Pudding ryżowy - ze szczyptą Persji

    ...- Pudding ryżowy to było danie, którego najbardziej bałem się w szkole: sztywny, letni i rozgotowany. Jednak przesiąknięte słońcem wycieczki do Meksyku wyleczyły mnie z tej niechęci. Tam pulchne i delikatne ziarna ryżu kąpią się w schłodzonych, aromatycznych kremach, a rezultatem jest subtelny i pyszny deser - wspomina na łamach "The Guardian" Thomasina Miers. Choć to wyprawa do Meksyku...

  • Ciastka francuskie

    Są chrupiące, delikatne i wykwintne w smaku. Twoja rodzina na pewno poprosi o kilka dokładek.

Artykuły na temat: pulchne i mi
  • Nasze dzieci są za pulchne

    Polskie dzieci częściej są za pulchne niż za chude - wynika z badania European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI) zorganizowanego w naszym kraju w ramach projektu WHO, a sfinansowanego ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020. Koordynatorem badań był Instytut Matki i Dziecka. W dwóch ostatnich miesiącach ubiegłego roku w całej Polsce przebadano 3400 uczniów 2-gich...

  • Wbrew pozorom, to nie będzie artykuł o "wróżeniu z fusów". Naukowcy dowodzą, że na nasze preferencje żywieniowe mają wpływ cechy osobowości (i odwrotnie). Jaki charakter mają wielbiciele chipsów?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Marzyciele unikają... Według badań amerykańskiego psychologa osobowości Lewisa Goldbera, pewne cechy osobowości mają wpływ na to, co najczęściej jemy. Badacz wziął pod uwagę przede wszystkim ilość tłuszczu oraz błonnika w diecie. - Osoby, które zastępują produkty...

  • Sposób na pulchne ciasto drożdżowe z marcepanem

    To połączenie zachwyci łasuchów. Jeżeli chcemy, żeby nasze ciasto było wyjątkowo pulchne, zastąpmy masło smalcem. To sprawdzona metoda cukierników.

  • Jeśli należycie do grona fanów serialu bijącego rekordy popularności: ‘Gry o tron’, na pewno interesuje Was wszystko, co związane z wpływowymi rodami Westeros. Czytelnicy książek R.R Martina wiedzą, że autor nie szczędzi słów na barwne opisy potraw, jakimi raczą się bohaterowie jego książek. Pisarz sam podobno gotować nie umie, nie licząc śniadania złożonego z bekonu oraz jajecznicy. Gdy ma ochotę na obiad, wybiera się do „ulubionej jadłodajni". Skąd więc takie bujne i dokładne opisy...

  • Sposób na pulchne policzki

    Masz pulchne policzki? Znamy prosty sposób, by je optycznie wysmuklić!

  • „Jak jeść słodycze i nie tyć” to zbiór przepisów na zdrowsze wersje słodkości, bez dodatku cukru, pełnych wartości odżywczych ale również smaku. Jessica Meinhard w swojej książce udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć! Torty, ciasta, ciasteczka, batony, czekoladki, cukierki, lody i desery... Wszystko to pełne smaku i bez wyrzutów sumienia!Przepisy mają wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu. Autorka podaje łatwo dostępne zamienniki produktów, które...

  • Dbaj o urodę. Sprawdź, co zrobić, by zachować pulchne kształty?

    W dziewiętnastym wieku w modzie była sylwetka może nie gruba, ale na pewno pulchna.

  • Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych wspomnień i anegdot, a także przypomnienia ulubionych dań członków całej rodziny Stare receptury są inspiracją dla córki do poszukiwania własnych smaków. Przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu, choć zdarzają się i takie, które wymagają nieco więcej kunsztu kulinarnego. Pojawiają się dania tradycyjne - na przykład, pasztet, łazanki z kapustą, zrazy,...

  • Jessica Alba była pulchnym dzieckiem

    34-letnia aktorka, która regularnie słyszy komplementy na temat swojego ciała, przyznała, że w dzieciństwie cierpiała na astmę i nie mogła zbyt dużo ćwiczyć.

  • Niewiele dań uzależnia tak jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych – od tych najprostszych do najbardziej złożonych – możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i w najmodniejszym w Los Angeles. Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak - od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby - i gładką powierzchnię z widocznymi okami. W głębokiej misce leżą zwinięte...

Zdjęcia na temat: pulchne i mi
Wideo na temat: pulchne i mi
  • "Jesteś jak pulchna Victoria Beckham"

    W najbliższym odcinku "Top Model" specjalnym gościem będzie Przemysław Saleta. Bokser wraz z uczestnikami weźmie udział w sesji zdjęciowej. Zobacz przedpremierowy fragment programu. (TVN/x-news) Głosuj na Top Model Internetu i wygrywaj atrakcyjne nagrody!

  • Przepis na najlepsze gofry

    Gofry - przysmak każdego, nie tylko dziecka! Każdy uwielbia te pulchne, chrupkie wafelki, szczególnie ze smakowitą polewą lub owocowym nadzieniem. Co zrobić, by uniknąć najczęstszych błędów. Nasz przepis sprawi, że gofry będą idealne!

  • Przepis na najlepsze gofry

    Gofry - przysmak każdego, nie tylko dziecka! Każdy uwielbia te pulchne, chrupkie wafelki, szczególnie ze smakowitą polewą lub owocowym nadzieniem. Co zrobić, by uniknąć najczęstszych błędów. Nasz przepis sprawi, że gofry będą idealne!