• Informacje na temat:

    pstrąg zapiekany w pomidorach

Przepisy na temat: pstrąg zapiekany w pomidorach
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    .... 6 minut. Posyp sezamem. Pstrąg nadziewany miętą Każda porcja 240 kcal. Rybę skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i wstaw do lodówki na pół godziny. Masło posiekaj razem z ziołami i nafaszeruj...

  • Obiad w pół godziny

    .... Porcja zawiera: 415 kcal Propozycja 5. Pstrąg w maśle Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony(...). Przypraw solą, pieprzem i cukrem, zalej oliwą. Surówkę wymieszaj. Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami. Propozycja 6. Potrawka koreańska Składniki na 4 porcje - 40 dag...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg na pomidorach"

  • Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"

  • Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.

  • rybka po mojemu

  • Smakowita ryba.

  • Aromat wina czyni z tej mieszanki danie wykwintne...

  • Kiedyś jadłam podobną wersje ale z karpiem,jednak u mnie w domu wola pstraga.

Artykuły na temat: pstrąg zapiekany w pomidorach
  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...gryczaną i cebulą oraz grochowy. Pstrąg i szczupak w miejsce karpia Konkurencję - całkiem pokaźną zresztą - zyskał także król wigilijnego stołu, czyli karp. Coraz częściej tuż obok albo wręcz zamiast niego pojawiają się inne rybne rarytasy, choćby w postaci pstrąga pieczonego wraz z włoskimi orzechami, miodem naturalnym, koncentratem pomidorowym, masłem i winem. Ciekawą propozycją może okazać...

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...nienasycone pochodzą z ryb i roślin. Pełno ich w awokado, podobnie jak orzechach i nasionach; w rybach bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3, jak łosoś (najlepszy jest dziki), pstrąg, sardynki i makrele...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Właśnie teraz pomidory smakują najlepiej. Wykorzystaj sezon nie tylko robiąc z nich przetwory, ale także wykorzystując je do zrobienia wyjątkowych sałatek. Fot. 123RF/Picsel Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń i magnez. Zawierają...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...