• Informacje na temat:

    pstrąg z pietruszką masłem

Przepisy na temat: pstrąg z pietruszką masłem
  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    Pstrąg to doskonała ryba, która urozmaici nasz jadłospis.

  • Nadszedł czas na rybkę. Smaczna i aromatyczna rozpływająca się w ustach

  • Dieta bezglutenowa: Pstrąg z czosnkiem i zieloną pietruszką

    Proponujemy przepis na pstrąga z czosnkiem i zieloną pietruszką w sam raz dla małych alergików.

  • Przepyszny pomysł na pieczonego pstrąga - praktycznie fit obiad, który sam się robi :)

  • Pstrąg po szwarcwaldzku

    Składniki:  4 pstrągi sól 2-3 łyżki soku z cytryny 150 g szalotek 250 g pieczarek 1 cytryna biały pieprz ¾ l białego wina musującego 750 g ziemniaków 50 g masła czubata łyżeczka mąki 200 g śmietany kremówki pół pęczka pietruszki  Przygotowanie: Pstrągi posolić (również wewnątrz), skropić sokiem z cytryny  i ułożyć w formie aluminiowej. Szalotki pokroić...

  • Pyszny pstrąg tęczowy w wersji z grilla - latem z ogrodowego, zimą z piekarnika lub patelni grillowej. Nadziany tymiankiem, pietruszką i cytryną jest aromatyczny i soczysty. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu :) Pstrąg z grilla to zdrowy, łatwy i smaczny obiad!

  • Pstrąg faszerowany

    Składniki: - 2 pstrągi, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 4 kromki chleba tostowego, - 3 łyżki miękkiego masła, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - sól, pieprz, - 1 cytryna, - 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Pstrągi sprawić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Chleb tostowy pokroić w kostkę i zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Jajka...

  • Smakowita ryba.

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ..., olejem rzepakowym, ogórkiem i rzodkiewką. Miłośnicy prostoty z pewnością chętnie przygotują pieczonego pstrąga. Świeżą rybę wystarczy wypełnić warzywami (cebulą, pietruszką, a także czosnkiem) oraz(...)- Pstrąg to smaczna i zdrowa ryba - zapewnia Anna Skowrońska, właścicielka Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. ten polski hodowca przez cały rok dostarcza świeże ryby, toteż konsumenci nie muszą...

  • Smażony na patelni

Artykuły na temat: pstrąg z pietruszką masłem
  • Pstrąg z migdałami

    Składniki: 6 pstrągów sok i skórka starta z cytryny 30 g płatków migdałowych łyżka masła łyżka oliwy pęczek natki pietruszki sól pieprz Pstrągi spraw, umyj i natrzyj solą. Posyp skórką startą z cytryny i skrop sokiem na zewnątrz i wewnątrz. Odstaw na godzinę do lodówki. Następnie ryby posmaruj masłem i ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym...

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) koktajlowych z odrobiną oliwy.  Pstrąg grillowany na patyku Składniki na 4 porcje: 4 tusze pstrąga (wypatroszone ale z głową), pęczek świeżego koperku, papryczka chilli, dwie cytryny, 10 dag masła...

  • Tak, dobrze przeczytaliście. Kawa z dodatkiem masła to ostatni krzyk mody wśród miłośników zdrowego odżywiania. Być może jest to nieco niekonwencjonalny sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów, jednak wiele osób zapewnia, że jest on zaskakująco skuteczny. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Ciekawe więc, co powiedzieliby o kawie serwowanej z masłem i...

  • ... jeszcze na Wigilie ( ale nie tylko ) PSTRAG

    ... zeby skonczyc z wigilijnymi rybami to ostatni rybny przepis ... tym razem bedzie to PSTRAG lub inna ryba slodkowodna .... pieczona w folii aluminiowej...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Kulinarne zalety pstrąga

    Jest zdrowy, dobrze komponuje się z wieloma składnikami, świetnie smakuje zarówno przyrządzony na parze, jak i na patelni, grillu, w piekarniku czy uwędzony – mowa oczywiście o pstrągu, jednej z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych żyjących w Europie Środkowej. Jak go przygotować, by zachwycić gości i zaskoczyć rodzinę?

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

  • Masz kamicę nerkową? To nie powód żeby rezygnować z diety!

    ..., grzanki. - Mięso, drób, ryby: chuda cielęcina, wołowina, królik, indyk, kurczak, dorsz, pstrąg, leszcz, flądra, karmazyn, sola (ryby gotowane z warzywami). - Tłuszcz: oleje roślinne, oliwa, masło...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

Zdjęcia na temat: pstrąg z pietruszką masłem