• Informacje na temat:

    pstrąg z migdałami i miodem

Przepisy na temat: pstrąg z migdałami i miodem
  • Już czas na ryby!

    ...można np. upiec na grillu. ● Mintaj i morszczuk. Można je gotować, dusić i smażyć. ● Pstrąg. Ma mało ości, jest średnio tłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Jest...

  • Poznajmy moc wigilijnych potraw

    ..., zapewnia radość i dostatek. • Dania z miodem miały przyciągnąć szczęście, miłość oraz powodzenie w każdej dziedzinie. Pierniki • Wigilijne pierniki to pozostałość dawnych placków z miodem(...). Były też uważane za znak pojednania, sprawiedliwości i lojalności. Wierzono, że zapewniają płodność oraz bogactwo. • Dania z orzechami, a także migdałami miały przynieść zamożność i pomyślność...

  • Przyjęcie w wersji mini

    ...kieliszków i wstaw do nich gorące przekąski. Canapes z wędzonym pstrągiem Składniki: 0,5 kg chleba razowego na miodzie, 1 wędzony pstrąg, 1 szklanka suszonych pomidorów, pół szklanki kaparów, 3 łyżki płatków migdałowych, 2 garści roszponki lub rukoli, 1 cytryna, 2 łyżki miodu, 4 łyżki oliwy Z pstrąga wyciągnij mięso (zrób to dokładnie, by na pewno nie było w nim ości) i przełóż do miski...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...stop. W miseczce starannie wymieszaj orzechy z miodem, cukrem oraz jajkami. Dodaj stopione masło. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180(...), mieszając masę co pół godz. Następnie sorbet zamrażaj przez całą noc. Gotowy sorbet nałóż do pucharków. Przed podaniem udekoruj go plasterkami kiwi oraz listkami mięty. Pstrąg na plasterkach kiwi...

  • Dzieci i ryby

    ...w jarzynach i smażenia. Są podstawowym składnikiem ryby po grecku. Pstrąg. Ma mało ości, jest średniotłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Ale nadaje się też do gotowania i smażenia. Można też kupić pstrąga wędzonego. Tekst: dr inż. Anna Stolarczyk, dietetyk z Centrum Zdrowia Dziecka...

Artykuły na temat: pstrąg z migdałami i miodem
  • Czas na ryby

    .... Mintaj i morszczuk: Nadają się do gotowania, duszenia w jarzynach i smażenia. Pstrąg: Ma mało ości, jest średnio tłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Jest idealny...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...gryczaną i cebulą oraz grochowy. Pstrąg i szczupak w miejsce karpia Konkurencję - całkiem pokaźną zresztą - zyskał także król wigilijnego stołu, czyli karp. Coraz częściej tuż obok albo wręcz zamiast niego pojawiają się inne rybne rarytasy, choćby w postaci pstrąga pieczonego wraz z włoskimi orzechami, miodem naturalnym, koncentratem pomidorowym, masłem i winem. Ciekawą propozycją może okazać...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...są prażone w soli, oblane miodem lub czekoladą - sery deska serów może zawierać każdego po trochu: camembert, brie, pleśniowy miękki kozi. Świetnie smakują z różnymi oliwkami - warzywa z dipem surowa(...), dorsz, pstrąg - chude wędliny, np. z indyka lub kurczaka - nabiał - jogurt naturalny, owocowy, mleko, kefir, jajka, chudy twarożek, mozzarella, feta - chleb ciemny (najlepiej żytni razowy), musli bez...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...razowym; ryż z soczewicą; spaghetti bolognese z mąki pełnoziarnistej z mieloną soją, owsianka z migdałami i mlekiem sojowym. Tłuszcze Tłuszcze to równie popularny temat rozmów, co pogoda(...) nienasycone pochodzą z ryb i roślin. Pełno ich w awokado, podobnie jak orzechach i nasionach; w rybach bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3, jak łosoś (najlepszy jest dziki), pstrąg, sardynki i makrele...

  • Dzieci i ryby

    ...się do gotowania, duszenia w jarzynach i smażenia. Są podstawowym składnikiem ryby po grecku. Pstrąg. Ma mało ości, jest średniotłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Ale nadaje się też do gotowania i smażenia. Można też kupić pstrąga wędzonego. Tekst: dr inż. Anna Stolarczyk, dietetyk z Centrum Zdrowia Dziecka...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...herbata. Obiad: Pstrąg doprawiony sokiem z cytryny i świeżym rozmarynem. Nadziewany warzywami: krążkami cebuli i żółtej papryki oraz plastrami pomidora i limonki. Pieczony w folii lub na grillu. Fasolka...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ..., włoskich orzechów. Zielona herbata. Obiad: Pstrąg doprawiony sokiem z cytryny i świeżym rozmarynem. Nadziewany warzywami: krążkami cebuli i żółtej papryki oraz plastrami pomidora i limonki. Pieczony...