• Informacje na temat:

    pstrag z koperkiem i czosnkiem

Przepisy na temat: pstrag z koperkiem i czosnkiem
  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    ...miękkie. Czosnek obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Następnie utrzyj miękkie masło z czosnkiem. Pstrągi spraw, umyj i osusz. Natrzyj je całe (wewnątrz i z zewnątrz) solą, posiekaną świeżą lub(...). koperkiem.

  • szybki i smaczny sposób na rybę

  • ...i grillować z każdej strony po około 15 minut. Nasza rada Jeśli wolimy pstrąga z koperkiem, natką pietruszki i estragonem, należy użyć folii aluminiowej i nie owijać ryby boczkiem. Jeżeli znasz dokonały...

  • szybkie,smaczne,zdrowe,jako dodatek do mies,obiadku czy kanapek:)..........po prostu proszę wypróbować:)

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    .... Wylej na ciasto i piecz 45 minut w temp. 180 st. C.   Kurczak w boczku 1. Umyte i podzielone piersi kurczaka natrzyj olejem, solą, słodką papryką w proszku i czosnkiem granulowanym. Natnij...

  • Pyszna rybka

  • Ryba rybie nierówna

    ...ją ziołami, np. tymiankiem, rozmarynem, kolendrą, natką pietruszki, koperkiem czy czosnkiem. Gotowe panierowane produkty rybne mają sporo mąki, cukru, soli, polepszaczy smaku, tłuszczów trans...

  • Super obiadek na dziś – sznycelki z żółtym serem, koperkiem i czosnkiem! ???? Do tego ziemniaczki oraz świeża surówka na bazie własnych pomidorków, smietany, cebuli i szczypiorku.

  • Cienkie, aksamitne ciasto pierogowe i sezonowy farsz.

  • Dzisiaj zapraszam na aromatyczne, delikatne, wilgotne, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne danie - pieczony pstrąg z czosnkiem i świeżym koperkiem i natką pietruszki.

Artykuły na temat: pstrag z koperkiem i czosnkiem
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    .... Przygotowanie: Masło wyjmij wcześniej z lodówki, by było miękkie. Czosnek obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Następnie utrzyj miękkie masło z czosnkiem. Pstrągi spraw, umyj i osusz. Natrzyj(...), świeżymi pomidorami, posyp ją też ulubioną zieleniną, np. koperkiem. Filety z pstrąga z tzatzikami Składniki na 4 porcje: 4 filety świeżego pstrąga bez ości w skórze, 1/2 cytryny, sól, pieprz...

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Ryba rybie nierówna

    ...posypmy ją ziołami, np. tymiankiem, rozmarynem, kolendrą, natką pietruszki, koperkiem czy czosnkiem. Gotowe panierowane produkty rybne mają sporo mąki, cukru, soli, polepszaczy smaku, tłuszczów trans...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Goście, goście!

    ...tłuszczu i błon. Obierz czosnek i posiekaj jak najdrobniej. Owoce jałowca delikatnie rozgnieć trzonkiem noża. Oczyszczone mięso mocno natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i owocami jałowca. Przełóż do(...) posiekanym drobno czosnkiem. słodką papryką, kminkiem, cukrem, solą, pieprzem. Włoszczyznę umyj, obierz, pokrój w kostkę. Ułóż warzywa na spodzie blachy do pieczenia, połóż na nich mięso, liść laurowy...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Gofry gryź!

    ...fasoli. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj ok. 25 minut, aż zmięknie. Odcedź i odstaw. Zmiksuj seler naciowy z cebulą, marchewką i czosnkiem, przełóż do miski. Zmiksuj też papryczkę. Na...

  • Doskonale znamy smak kiszonych ogórków lub kapusty. Jednak nie warto na tym poprzestawać, gdyż w ten sposób możemy przygotować także inne warzywa. W ostatnim czasie hitem stał się kiszony czosnek. Fot. 123RF/Picsel Czosnek króluje w polskiej kuchni - dodajemy go do zup, sałatek, sosów i mięs. Jednak kiszony wciąż jest niezbyt popularny i stosunkowo rzadko gości na naszych stołach. Tymczasem okazuje się, że jest on nie tylko smaczny, ale też bardzo zdrowy. Jeśli do tej pory go nie jedliście,...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ...z lodówki, by było miękkie. Czosnek obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Następnie utrzyj miękkie masło z czosnkiem. 2. Pstrągi spraw, umyj i osusz. Natrzyj je całe (wewnątrz i z zewnątrz) solą(...). koperkiem. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 350 kalorii Szaszłyki rybne Składniki na 4 porcje: 30 dag filetów z mintaja lub dorsza, 15 dag małych pieczarek, 2 cebule, 35 dag...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...