• Informacje na temat:

    pstrąg z cytryną z piekarnika

Przepisy na temat: pstrąg z cytryną z piekarnika
  • Pstrąg pieczony z cytryną

    Smaczny i aromatyczny!

  • Pstrąg z piekarnika w klasycznym wydaniu bo im przepis na pstrąga prostszy tym pstrąg smaczniejszy.

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    .... Duś 10 minut, sosem zalej pulpety. Podawaj z makaronem.  Pstrąg z cytryną Sposób przygotowania 1. Pstrągi natrzyj solą i pieprzem. Do wnętrza włóż koper, cytrynę pokrojoną w plastry. Drugą(...) odparuje. Wydrążone pomidory wypełnij gorącym sosem. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do temp. 200°C i piecz 15 minut. Następnie do każdego pomidora wbij jajko i piecz, aż białko się zetnie. Podawaj...

  • Łatwe i smaczne

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...stop. W miseczce starannie wymieszaj orzechy z miodem, cukrem oraz jajkami. Dodaj stopione masło. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180(...), mieszając masę co pół godz. Następnie sorbet zamrażaj przez całą noc. Gotowy sorbet nałóż do pucharków. Przed podaniem udekoruj go plasterkami kiwi oraz listkami mięty. Pstrąg na plasterkach kiwi...

  • Jest kruchy i pachnący pietruszką. Wspaniała ryba do obiadu. Polecam.

  • W moich propozycjach na blogu ryba jeszcze się nie pojawiała więc dziś na moim talerzu zawitał pieczony pstrąg. Delikatna ryba łączy się z cytryną i koperkiem w idealne danie, którego nie może ominąć żaden smakosz. Tak więc zapraszam na mojego pieczonego pstrąga

  • Wypróbowany przepis na "Pstrąg z cytryną, miodem i migdałami"

  • Smakowita ryba.

  • szybkie, proste i pyszne danie, tylko tyle

Artykuły na temat: pstrąg z cytryną z piekarnika
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) koktajlowych z odrobiną oliwy.  Pstrąg grillowany na patyku Składniki na 4 porcje: 4 tusze pstrąga (wypatroszone ale z głową), pęczek świeżego koperku, papryczka chilli, dwie cytryny, 10 dag masła...

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • Udany połów

    ...papierem do pieczenia. Ułóż na nim ryby i nafaszeruj je plastrami cytryny. Natrzyj solą, skrop oliwą i wstaw do piekarnika na 12-15 minut. Na dużym ogniu rozgrzej oliwę na patelni. Zeszklij cebulę(...). Umyj papryczki, osusz, usuń pestki, pokrój w cienkie plasterki. Połóż surową rybę na talerzu, przykryj warstwą cukinii i chili. Dopraw oliwą, solą, pieprzem. Grillowany pstrąg łososiowy z sałatką...

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • Goście, goście!

    .... Pokrojoną kolorową marchew ugotuj al dente w małej ilości wody. Udekoruj nią krem przed podaniem. Smażony pstrąg z ryżem i pieczonym kalafiorem  (dla 4 osób) Czas przygotowania: ok. 1 godziny Poziom trudności: 2 Składniki: 4 świeże filety z pstrąga ze skórą, 3 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz, 2 szklanki ryżu jaśminowego, łyżka posiekanej natki pietruszki, 100 g masła klarowanego...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Gofry gryź!

    ...i zioła. Całość smaż 2-3 minuty i przełóż do żaroodpornego naczynia. Zalej bulionem, dodaj pomidory i fasolkę. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 2,5(...)°C. Wysyp orzechy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw na 5 minut do piekarnika. Orzechy ostudź, obierz ze skórek, przesyp do rondla. Dodaj mleko, śmietankę, ziarna wanilii. Gotuj na średnim ogniu...

  • Krzaczki na których rosną te małe, pomarańczowe kuleczki możemy spotkać w wielu miejscach, jednak nie wszyscy wiedzą, że są one jadalne. Tymczasem, owoce rokitnika są nie tylko smaczne, ale również wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel W aptekach i sklepach spożywczych coraz częściej możemy spotkać preparaty, zawierające w sobie ekstrakty z rokitnika. Wiele osób próbuje również hodować tę roślinę we własnych ogródkach. Czym tak naprawdę jest rokitnik? Jak możemy go wykorzystać oraz w jaki...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    Pstrąg w boczku Składniki na 2 porcje: 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej cytryny, świeżo mielony czarny pieprz(...) z lodówki, by było miękkie. Czosnek obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Następnie utrzyj miękkie masło z czosnkiem. 2. Pstrągi spraw, umyj i osusz. Natrzyj je całe (wewnątrz i z zewnątrz) solą...

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...