• Informacje na temat:

    pstrąg z boczkiem

Przepisy na temat: pstrąg z boczkiem
  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    Pstrąg to doskonała ryba, która urozmaici nasz jadłospis.

  • Smaczny pomysł na "Pstrąg smażony z boczkiem"

  • Pstrąg w boczku

    Składniki: - 2 małe pstrągi po ok. 35 dag, - 6 plastrów boczku wędzonego, - sok z 1 cytryny, - sól, pieprz, olej, - cytryny do dekoracji, - kilka listków natki Przygotowanie: Pstrągi sprawić, umyć i osuszyć. Do środka włożyć 2 plasterki cytryny i kilka listków natki. Trochę posolić i oprószyć pieprzem. Pstrągi owinąć boczkiem, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na...

  • Smakowita ryba.

  • ...4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego rozmarynu; sól, pieprz.

  • rybka po mojemu

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...zimno. Ryba pieczona w folii 1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub...

  • Bardzo dobry i prosty do zrobienia Pstrąg ...

  • .... Roztrzepać jaja, wymieszać z mlekiem i śmietaną, dodać tarty ser, doprawić do smaku i wylać na ciasto. Piec 20 minut w temperaturze ok. 200 st. C. Pstrąg w migdałach 2 pstrągi; 100 ml mleka; 25 g mąki; 30 g masła; pół cytryny; 30 g migdałów; sól; pieprz. Pstrągi sprawić i umyć. Mleko mocno osolić, zanurzyć w nim ryby, obtoczyć w mące. Rozgrzać 20 g masła na patelni i obsmażyć na niej ryby z każdej strony...

  • Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.

Artykuły na temat: pstrąg z boczkiem
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) koktajlowych z odrobiną oliwy.  Pstrąg grillowany na patyku Składniki na 4 porcje: 4 tusze pstrąga (wypatroszone ale z głową), pęczek świeżego koperku, papryczka chilli, dwie cytryny, 10 dag masła...

  • Pstrąg w sosie słodko kwaśnym

    ...mąką ziemniaczaną. Pstrąga „sprawić” i usmażyć. Na talerzu ułożyć pstrą,polać sosem słodko-kwaśnym i podawać z frytkami lub ryżem.   SMACZNEGO!  

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...? Jaki smak kojarzy się pani z dzieciństwem? - Jajecznica z cebulą. W PRL-u nie jadało się jajecznicy z boczkiem czy kiełbasą, bo ich po prostu nie było. Kapuśniak mojego taty, genialny. Kapusta(...) z koprem. Ulepię pierogi z kapustą i grzybami, piegowate, bo do ciasta dodam mak. Dzieciom zrobię zielone, barwione szpinakiem pierogi ruskie, bo nie wszystkie lubią grzyby. Pstrąg w skorupce makowej też...

  • Gofry gryź!

    .... Wafle z marynowanym pstrągiem i sałatką z kopru włoskiego  (na 10 gofrów) Czas przygotowania: 1,5 godziny + noc Poziom trudności: 3 Na gofry: 270 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanego koperku(...)) Na marynowanego pstrąga: 120 g cukru pudru, 80 g soli morskiej, 40 ml ginu, 1/2 szklanki posiekanego koperku, 1 cytryna (skórka i sok), 800 g świeżego pstrąga (filety) Na sałatkę: 250 g selera...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ..., posiekaną świeżą lub suszoną bazylią oraz pieprzem. Do środka każdej ryby włóż po łyżce masła czosnkowego, 2 plasterki cytryny i kilka listków natki. Pstrągi owiń boczkiem, skrop oliwą i sokiem z cytryny(...)Pstrąg w boczku Składniki na 2 porcje: 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej cytryny, świeżo mielony czarny pieprz...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...- słodkie i słone - można podać razem. Na początek wędzony pstrąg z kwaskowymi jabłkami. Danie piknikowe i dobrze znane, lecz urozmaicone dodatkowym źródłem i kwasu, i słodyczy - marynowaną dynią(...) pstrąga, nie perliczki). Przepisy na dania znajdziesz na następnej stronie. Perliczka w sosie jabłkowym To wariacja na temat starego normandzkiego przepisu na bażanta. Od czasu do czasu warto sobie...

  • Co jeść, by obniżyć ciśnienie

    ...twaróg. Chude mięsa i ryby, np.: cielęcina, wołowina, kurczak, indyk, dorsz, morszczuk, pstrąg, a zamiast wędliny gotowane lub pieczone mięso. Warzywa i owoce: świeże oraz gotowane, ale bez soli...