• Informacje na temat:

    pstrąg w cieście z migdalami

Przepisy na temat: pstrąg w cieście z migdalami
  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ..., mieszając masę co pół godz. Następnie sorbet zamrażaj przez całą noc. Gotowy sorbet nałóż do pucharków. Przed podaniem udekoruj go plasterkami kiwi oraz listkami mięty. Pstrąg na plasterkach kiwi Składniki:  5-6 owoców kiwi ●30 dag wędzonego pstrąga ●20 dag roszponki ●świeżo zmielony pieprz ●kilka wąsów szczypiorku ●2 łyżki lekkiego majonezu ●cytryna ●4 rzodkiewki lub duża garść kiełków rzodkiewek...

  • ..., lekko osolić, wyrabiać delikatne palcami, dodać wodę i energicznie zagniatać . Odstawić do lodówki na 1,5 godziny. Wysmarować formę na tartę tłuszczem, wyłożyć ciastem. Na cieście ułożyć boczek. Roztrzepać jaja, wymieszać z mlekiem i śmietaną, dodać tarty ser, doprawić do smaku i wylać na ciasto. Piec 20 minut w temperaturze ok. 200 st. C. Pstrąg w migdałach 2 pstrągi; 100 ml mleka; 25 g mąki; 30

Artykuły na temat: pstrąg w cieście z migdalami
  • Wigilijne kulinarne wariacje

    ...ciepłym mlekiem i posypane makiem. Na Łemkowynie jedną z potraw wigilijnych, przygotowywanych najczęściej w zachodniej części regionu, jest pstrąg duszony w kiszonej kapuście. Najpierw kapustę się gotuje, następnie zalewa gęstą śmietaną, przyprawia, a na to wszystko kładzie się filety z pstrąga. Dla większości narodów wschodnio słowiańskich tradycyjnym daniem wigilijnym jest gęsty żur, który na...