• Informacje na temat:

    pstrąg pieczony w piekarniku w naczyniu żaroodpornym

Przepisy na temat: pstrąg pieczony w piekarniku w naczyniu żaroodpornym
  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

  • Pyszny, aromatyczny, lekko kwaskowy. Smakował mi bardzo, zwłaszcza ta rumiana, chrupiąca skórka. Polecam :)

  • Rozmaryn,melisa,limonka, cytryna... nic dodać,nic ująć ;-) PYCHA

  • Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego pstrąga, pieczonego w marynacie z dodatkiem estragonu.

  • Filet z marynacie czy posypani przyprawami niekoniecznie do mnie przemawia, dlatego staram się go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny.

  • To moja wersja na leniwca, robiłam je w nocy jak syn już zasnął. Szybko zawinęłam w obgotowane liście kapusty mięso mielone z dodatkiem ryżu i przypraw, bez zawiązywania i obsmażania, ułożyłam od razu na dnie naczynia żaroodpornego, zalałam passatą pomidorową i sru do piekarnika. Takie gołąbki smakują najlepiej, zrobione z młodej kapusty, więc polecam serdecznie dla zapracowanych, dla nie mających czasu i dla tych, którzy nie przepadają za siedzeniem w kuchni.

  • Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny

  • Dzisiejsza wariacja na temat pstrąga łososiowego zakończyła się smakowitym finiszem :D Pstrąg pieczony w słodkiej marynacie na bazie sosu sojowego i syropu klonowego z dodatkiem kwaskowej nuty cytrynowej, na pewno zapisze się w naszym kulinarnym menu. Ryba jest soczysta, aromatyczna i bardzo pożywna, a po zamarynowaniu i upieczeniu nabiera intensywnych kolorków :D

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

Artykuły na temat: pstrąg pieczony w piekarniku w naczyniu żaroodpornym
  • Pstrąg z migdałami

    Składniki: 6 pstrągów sok i skórka starta z cytryny 30 g płatków migdałowych łyżka masła łyżka oliwy pęczek natki pietruszki sól pieprz Pstrągi spraw, umyj i natrzyj solą. Posyp skórką startą z cytryny i skrop sokiem na zewnątrz i wewnątrz. Odstaw na godzinę do lodówki. Następnie ryby posmaruj masłem i ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    ...grillu. Piecz około 20 minut. W międzyczasie przewróć rybę na drugą stronę. Ryby możesz też upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przygotuj dip tzatziki. Obierz ogórek(...) (w zależności od wielkości ryby). Pstrąg w boczku pieczony w folii Składniki na 2 porcje : 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej...