• Informacje na temat:

    pstrag pergamin

Przepisy na temat: pstrag pergamin
  • Pstrąg faszerowany w cieście

    ...na blasze przykrytej pergaminem. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180 st., aż ciasto ładnie się zrumieni.  

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Wylep nim spód i brzegi wyłożonej pergaminem formy. Ciasto ponakłuwaj widelcem (ew. przykryj pergaminem i obciąż ziarenkami fasoli). Piecz przez około 15 minut w temperaturze 210°C. Zrób masę: masło(...) użyć pergaminowej torebki do smażenia, kurczak nie wyschnie). Następnie zdejmij mięso z patelni (ew. zdejmij z niego torebkę), ostudź i pokrój na plasterki. Formę do pieczenia lub brytfankę natłuść...

Artykuły na temat: pstrag pergamin
  • Eliksiry młodości na naszym talerzu

    ...gotować na parze albo upiec zawinięte w pergamin. Płatki owsiane Dbają o naczynka. Ze względu na bogactwo witamin (głównie z grupy B) i minerałów (m.in. potasu, magnezu, fosforu) m.in. zwiększają...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując listę ryb, które świetnie sprawdzą się na wigilijnej kolacji. Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie powojenny minister...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Za nami odbyła się uroczysta Gala XI edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji, która odbyła się w Sali Miedzianej Pałacu Krzysztofory Fot. Elżbieta Marchewka W wyniku Akcji wyłoniono 120 rekomendowanych restauracji, które spełniły kryteria konkursu oraz charakteryzują się wysoką jakością świadczonych usług. Warunkiem uczestnictwa było dobrowolne zgłoszenie lokalu do Akcji przez restauratorów. Celem Akcji jest promocja krakowskiej oferty gastronomicznej, utrzymanie wysokiej jakości...

  • Jaglany Detoks Marka Zaremby w przeciągu kilku dni stał się bestsellerem wśród tysięcy osób, które zmieniły nie tylko swój sposób odżywania, ale i całe swoje życie. Teraz czas na Jaglany Detoks. Kolejny krok. Dlaczego? Książka ta ma niesamowitą moc, a wszystko to zasługa kaszy jaglanej - pomaga schudnąć, oczyścić organizm, pozbyć się alergii pokarmowych, zmęczenia i infekcji. Pomaga żyć! Detoks czas zacząć! Z tej książki dowiesz się: -jak przeprowadzić detoks i co jeść po detoksie -jak...

  • Często się zdarza, że w lodówce zostają nam produkty, na które nikt nie ma ochoty, ani pomysłu. Bo niby co można zrobić z resztkami kaszy, ryżu czy ziemniaków z obiadu, suchym chlebem lub pojedynczymi plasterkami sera czy wędlin? Co robić z resztkami zanim się zmarnują?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięso i wędlinyKupiliśmy wędlinę i nie została do końca zjedzona. Co można z niej zrobić? Okazuje się, że jest na to wiele pomysłów. Tylko uwaga: Wykorzystujemy wyłącznie produkty nadające się do...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...