• Informacje na temat:

    pstrag na ognisku

Przepisy na temat: pstrag na ognisku
  • Pstrąg lub szczupak - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 1 sprawiony pstrąg (ok. 400 - 450 g) lub szczupak; ćwiartka cytryny; po jednej gałązce świeżych ziół: estragonu, koperku, pietruszki; 2 liście laurowe; 30 ml oleju; 2 ząbki czosnku; pół łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich; sól; świeżo mielony pieprz.

  • Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.

  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub kolorowy pieprz; sól.

  • Pyszna rybka

  • Czas na wielkie grillowanie!

    Rozpoczynamy sezon grillowy na świeżym powietrzu. Zaskocz rodzinę i znajomych pysznymi przepisami, które proponuje znany kucharz i smakosz, Maciej Kuroń.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pstrag w sosie cytrynowym"

  • Obowiazkowa potrawa na moim bozonarodzeniowym stole, moj maz zawsze sie nim zachwyca. Poprostu pyszne...

  • rybka po mojemu

  • Smakowita ryba.

  • Uwielbiam ziemniaczki pieczone w ognisku. Niestety nie zawsze jest czas i miejsce, żeby je przygotować. Znalazłam przepis, dzięki któremu Wasze ziemniaki będą bardzo podobne do tych przygotowywanych w ognisku. Kluczem do ich smaku jest papryka wędzona. To właśnie ona nadaje im charakterystyczny dymny smak. ;)

Artykuły na temat: pstrag na ognisku
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Ta jedna z najpyszniejszych i najzdrowszych polskich ryb jest też superłatwa w przygotowaniu. Idealna na wiosenną kolację lub grilla.