• Informacje na temat:

    pstrąg czosnkowy

Przepisy na temat: pstrąg czosnkowy
  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    Pstrąg to doskonała ryba, która urozmaici nasz jadłospis.

  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    ...1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub kolorowy pieprz; sól.

  • Wspaniałe połączenie czosnku z rybą. Smakuje wspaniale.

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    ...sprawdzą się ryby z niewielką ilością ości, u których łatwo można pozbyć się kręgosłupa. Do takich należą między innymi pstrąg, łosoś czy dorsz. Musimy jednak pamiętać, że ryby powinny być świeże i dobrze...

  • Pstrąg wychodzi soczysty i rozpływa się w ustach. Polecam nawet tym, którzy, jak ja, za rybami nie przepadają.

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...zimno. Ryba pieczona w folii 1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub(...) minut. Rybę ok. 1,5 - 2 kg pieczemy nawet przez 1 godzinę. Tak przyrządzoną rybę podajemy z różnymi sosami gorącymi lub zimnymi, np. z sosem koperkowym, czosnkowym, maślanym itp. Przepisy pochodzą...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z masłem czosnkowym"

  • Smakowita ryba.

  • rybka po mojemu

Artykuły na temat: pstrąg czosnkowy
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) koktajlowych z odrobiną oliwy.  Pstrąg grillowany na patyku Składniki na 4 porcje: 4 tusze pstrąga (wypatroszone ale z głową), pęczek świeżego koperku, papryczka chilli, dwie cytryny, 10 dag masła...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Dieta na PMS

    .... • Podwieczorek: 200 ml soku wielowarzywnego, np. z selera i marchwi. • Kolacja : Pstrąg pieczony w folii, szpinak przyprawiony czosnkiem i gałką muszkotałową. Anna Gumowska...

  • Osiem godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że obiad w pracy oznacza dla statystycznego Polaka kanapkę jedzoną pośpiesznie przy komputerze. Tymczasem badania wskazują, że zjedzenie odpowiedniego posiłku w pracy w...

  • Czarodziejskie leki Afrodyty

    ..., gałka muszkatołowa, papryka, pieprz czy korzeń żeń-szenia. Pobudzająco działają również prawdziwki, smardze, trufle, orzechy włoskie, jajka, krewetki, homary, łosoś, sandacz, pstrąg, węgorz czy kawior...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka(...) herbata. Obiad: Pstrąg doprawiony sokiem z cytryny i świeżym rozmarynem. Nadziewany warzywami: krążkami cebuli i żółtej papryki oraz plastrami pomidora i limonki. Pieczony w folii lub na grillu. Fasolka...

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...: Salaterka różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka(...), włoskich orzechów. Zielona herbata. Obiad: Pstrąg doprawiony sokiem z cytryny i świeżym rozmarynem. Nadziewany warzywami: krążkami cebuli i żółtej papryki oraz plastrami pomidora i limonki. Pieczony...

  • Drapanie w gardle, ból mięśni, uciążliwy katar i łzawienie oczu – większość z nas doskonale wie, że te objawy nieuchronnie zwiastują przeziębienie. Jak sobie poradzić? Sięgnijcie po miksturę stosowaną przez nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Syrop lub też nalewka z czosnku zajmowały bardzo istotne miejsce w apteczkach naszych babć. Jednak czy we współczesnym świecie znajdziemy miejsce dla tak archaicznych medykamentów? Okazuje się, że jak najbardziej tak. Stare, sprawdzone metody są doskonałym...