• Informacje na temat:

    pstrąg a la śledż -

Przepisy na temat: pstrąg a la śledż -
  • Ryby. Recepta na długie życie?

    ...nienasycone kwasy tłuszczowe - czyli najcenniejsze frakcje tzw. kwasów Omega-3, które występują wyłącznie w rybach. 100g mięsa z pstrąga pokrywa z nawiązką dzienne zapotrzebowanie na te substancje(...) talerzu znalazł się między innymi halibut, łosoś, makrela czy śledź. Nie przepadasz za owocami morza czy tłustymi rybami? Mamy dobrą wiadomość. Zdecyduj się na pstrąga! Choć zaliczany jest do ryb...

  • Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3 dni, wtedy nabierają smaku.

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    .... Pozostałe ryby, np. dorsz lub pstrąg, mają tych kwasów znacznie mniej. Witamina D tworzy się w skórze pod wpływem promieni słonecznych. Gdy brakuje słońca, ryby doskonale uzupełniają jej niedobory. Ryby(...) najwięcej związków rtęci w porównaniu z rybami hodowlanymi i oceanicznymi. Pstrąg Najzdrowszy jest pływający w górskich rzekach i strumieniach. Spośród wszystkich rzecznych ryb to właśnie on...

  • Sprawdzony przepis na "Śledź A la Bosacka"

  • Ryba rybie nierówna

    ...źródłem wapnia. To ważne dla niejedzących nabiału.  Pstrąg - spośród  ryb słodkowodnych ma najwięcej kwasów omega-3. A te jedz rzadko lub ich unikaj.  Panga - słodkowodna, hodowlana. Importowana...

  • Mogą stać w lodówce nawet 2 tygodnie.

  • Czy kobiety w ciąży i dzieci powinny jeść ryby?!

    ...- Śledź - Makrela - Okoń ( Ocean ) - Sardynki - Krewetki - Sola (z Pacyfiku) - Kałamarnica (kalmary) - Tilapia - Pstrąg (słodkowodne) A łosoś może i nie ma aż takiej zawartości rtęci, za to...

  • Postne danie ale ryba w panierce nie ustępuje schabowym.

  • Już czas na ryby!

    ...można np. upiec na grillu. ● Mintaj i morszczuk. Można je gotować, dusić i smażyć. ● Pstrąg. Ma mało ości, jest średnio tłusty. Najlepiej smakuje pieczony w folii, np. w płatkach migdałów. Jest...

  • Pyszne regionalne danie (pochodzi ze śląska)- zrobione domowym sposobem :)

Artykuły na temat: pstrąg a la śledż -
  • Stawy nie muszą rwać

    ...kwasów omega-3: makrela, śledź, flądra, sardynka, tuńczyk, łosoś. Z ryb słodkowodnych najlepszy będzie pstrąg.  Jedz dużo warzyw i owoców bogatych w witaminę C, np. paprykę, brukselkę, brokuły, kapustę...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Mocniejsze kości po menopauzie

    ...ryby morskie (łosoś, sardynki, szprotki z ośćmi, makrela, śledź, pstrąg). Nie lubisz ryb? Wybierz olej lniany, rzepakowy, orzechy włoskie i siemię lniane, które dają kwasy omega-3.  Zadbaj o wchłanianie...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Magnez, żelazo, selen i witaminy pomogą w walce z wiosennym przesileniem

    ...tłuszczowe tj. makrela, śledź, łosoś czy pstrąg. Nie można zapominać także o aktywności fizycznej, która pobudza organizm do działania i dodaje energii. Wiosenne promienie słońca pomagają zapewnić...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ..., podobnie jak konserwy rybne, nie są wskazane przy nadciśnieniu! Dawka witaminy D Najlepszymi jej źródłami są: śledź, łosoś, makrela, tuńczyk i sardynki. Pozostałe ryby, np. dorsz lub pstrąg, mają(...) i łosoś Najlepiej, gdy ryby te pochodzą z wód atlantyckich. Mniej wartościowe są śledzie bałtyckie. Mają najwięcej związków rtęci w porównaniu z rybami hodowlanymi i oceanicznymi. Pstrąg Najzdrowszy...

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...

  • Bo ryba jest dobra na wszystko

    ...mleka. Dodajmy jeszcze, że mięso ryb zawiera dużo witamin. Ich ilość jest związana z zawartością tłuszczu. Chude gatunki (np. mintaj, morszczuk, dorsz, tuńczyk, pstrąg i szczupak) są bogate...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...