• Informacje na temat:

    przystawki koktajlowe

Przepisy na temat: przystawki koktajlowe
  • Meksykański koktajl krewetkowy

    To danie idealnie sprawdzi się jako opcja na kolację we dwoje czy wyszukaną przystawkę.

  • Wspaniała przystawka i dodatek do dań mięsnych.

  • Pomysł na pikantny obiad

    ...jalapeno, cebulę i pomidorki koktajlowe układamy na pizzy. Doprawiamy pieprzem, solą i oregano. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220-230°C przez 12-15 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy...

  • Przekonałam się nareszcie do kiełbasek, które Irlandczycy jedzą niemalże codziennie i do wszystkiego. Towarzyszą im przy klasycznym, irlandzkim śniadaniu. Są również dodatkiem do lunchu czy obiadu. Zawierają w sobie 90% mięsa i są bardzo dobrze przyprawione. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na sylwestrowe przygotowania, polecam Was tą szybką i prostą w przygotowaniu przekąskę. Kiełbaski świetnie komponują się z ciastem francuskim i smakują wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. To mój...

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...- dodajemy do niego szynkę, plaster sera, liście świeżego szpinaku i pomidorki koktajlowe. Placki można także wykorzystać do przygotowania roladek (np. z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem...

  • Bardzo smaczna przekąska.

  • Słodkie, soczyste ziarna. Czyli kukurydza w kuchni

    Świetnie spisze się w roli przystawki, sycącego obiadu i… deseru. Sezon na kukurydzę w pełni! Smak jej słodkich, soczystych ziaren skusi każdego.

  • Kolejna propozycja szybkiej, a jednocześnie niezwykle efektownej i pysznej przystawki.

  • Wakacyjne menu na weekend

    Aromatyczny kurczak, doskonałe sałatki, chłodnik melonowy, egzotyczna przystawka, a na deser sernik na zimno! Ten weekend zapowiada się pysznie!

  • Smacznie i zdrowo.

Artykuły na temat: przystawki koktajlowe
  • Wielkie grillowanie z batatami

    Kuchnia południowych sanów obfituje w przepisy na sałatki i przystawki do dań z grilla.

  • Witaminowe oczyszczenie w sam raz na lato. Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie. W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe...

  • Śledź podany na krążkach pieczonych jabłek z słodko-ostrym sosem.

    Przepis na wyśmienitą, uniwersalną a do tego szybką przystawkę ze śledzia

  • Niewiele jest narodowych kuchni, które mogą się poszczycić taką różnorodnością zarówno składników, jak i metod gotowania. Popularna w Polsce pizza jest narodową potrawą Włochów, a każdy region tego kraju ma jej własną odmianę, stąd np. pizza neapolitana czy sicciliana. Kulinarne Włochy dzielą się na regiony: północny, środkowy, południowy oraz odrębną Sycylię. Północ to kuchnia obfitująca w mięsa smażone na maśle, południe szeroko czerpie z owoców morza i oliwy. Kuchnia włoska jest bardzo...

  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...kalifornijskich, wykałaczki, sól, pieprz, pomidorki koktajlowe. Przygotowanie: Śliwki namocz w letniej wodzie i odstaw na godzinę. W tym czasie cukinię pokrój w cienkie plastry, posyp ją solą i pieprzem...

  • Specjalnie z tej okazji ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz przygotował przepis na błyskawiczną sałatkę, oczywiście z makaronem! Fot. 123RF/Picsel Sałatka makaronowa ze smażonym boczkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi Składniki: - Makaron Lubella Muszelki Morskie (1 op.)- Pomidorki koktajlowe (200g)- Miękkie awokado (1 szt.)- Boczek wędzony (8 plastrów)- Majonez (2 łyżki)- Kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)- Sok z połowy cytryny- Sól, pieprz Sposób przygotowania:   Makaron gotujemy wg...

  • Cuda na kiju

    Zastąpią obiad lub przystawkę, świetnie wyglądają na talerzu i są proste w przygotowaniu w domu. ​Sezon na szaszłyki rozpoczęty! Zachwyć gości ładnie wyglądającym i bardzo smacznym daniem.

  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • Nadziane warzywa

    Warzywa z farszem nadają się zarówno na wykwintną przystawkę, jak i na danie główne. A nadziewać można niemal wszystko, co chcemy.

  • Czerwiec jest miesiącem magicznym. Noc świętego Jana jest najkrótsza w roku. W sobótkową noc rozpalano ogniska, w które rzucano pęki aromatycznych ziół. Warto właśnie teraz zbierać i suszyć zioła. Mają w sobie największą moc i zapach. Zbliżają się wakacje. Czas wyjazdów, wolności, słońca, dojrzałych soczystych warzyw i owoców. Podczas ciepłych, długich wieczorów chętnie grillujemy, jedząc przy tym sałatki i inne przystawki. W tym miesiącu mamy obfitość sezonowych warzyw.