• Informacje na temat:

    przystawka do trunku

Przepisy na temat: przystawka do trunku
  • ​Tapas, czyli "pokrywki"

    ...porywisty wiatr. By chronić królewskie pełne już trunku naczynie przed gnanym przez wicher piaskowym pyłem z pobliskiej plaży, który wdarł się do knajpy, gospodarz przykrył kielich plastrem szynki, tak(...) tylko przystawka! Co się na nią składa, zależy od regionu, w którym oddajemy się konsumpcji. Główną zaletą tapas jest różnorodność wyśmienitych smaków i wszelakich wariacji ich podawania, która nie zna...

  • smaczne szybkie ;

  • Wykwintna przystawka.

  • Szybka i smaczna przystawka dla niespodziewanych gości.

  • Szybka, zdrowa i smaczna przystawka dla niespodziewanych gości.

  • Szybka i smaczna przekąska na imprezę.

  • Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla mojego cudownego Mężulka.

  • Coś na ząb, na kolację lub dla niespodziewanych gości...

  • Smaczny pomysł na "Melonowa przystawka"

  • Wypróbowany przepis na "Buraczana przystawka"

Artykuły na temat: przystawka do trunku
  • Stoliczku, nakryj się

    W okresie świątecznym i karnawale częściej niż zwykle chodzimy na przyjęcia i przyjmujemy gości. Nie tylko bohaterka "Pretty Woman" miała problemy z rozpoznawaniem sztućców i kieliszków odpowiednich do danej potrawy czy trunku. Każdej z nas może się to przytrafić. Lepiej być na wszystko przygotowanym.

  • Flamingi, sekrety antyku i rajskie krajobrazy. Powody, dla których warto zwiedzić Cypr

    ...pod Larnaka. Prócz flamingów można tam spotkać aż 80 różnych gatunków ptaków wędrownych. Meze Mieszkańcy Cypru uwielbiają biesiadować, dlatego zostaniemy poczęstowani przystawkami oraz(...), na zboczach Gór Troodos rozpościerają się plantacje winogron, które warto odwiedzić, by spróbować aromatycznego trunku nazywanego na wyspie nektarem bogów.   Artykuł powstał we współpracy...

  • Południowy Tyrol: Będziesz tu wracać

    .... Dziś ich piwo rzemieślnicze, Monpiër de Gherdëina, jest dumą regionu, a Jan w swojej restauracji z przyjemnością dobiera menu pod konkretne gatunki swojego trunku. Udaje mu się przekonać nawet...

  • Najpiękniejsze greckie wysypy. Którą wybrać na urlop?

    ..., że to właśnie z Lesbos, z zatoki Kaloni pochodzą najlepsze sardynki, będące świetną przystawką do tego greckiego trunku. Korfu Grecy Korfu nazywają także Kierkirą. Kierkira  ze względu na swoje...

  • Karpathos – dzika wyspa na Dodakenezie

    ...spróbowania greckich przysmaków. Po obfitym posiłku nie zapomnijmy o lampce lokalnego trunku, na przykład białego (czerwone i różowe są zdecydowanie rzadziej spotykane) wina  z dodatkiem żywicy sosny...

  • Cygańska ballada

    Mezquita (meczet), należącej do 300-letniej bodegi Fundador, pod okiem przewodnika turyści śledzą (próbując zrozumieć) solera  - proces produkcji trunku. Większość gubi się przy opisie kolejnych etapów...

  • Jakie piwo do posiłku?

    ...doboru trunku do dań jak w świecie wina. Zasada dopełnienia Podstawowa reguła w świecie piwnych kulinariów to zasada dopełnienia. Stosując ją, szukamy podobnych cech dania i dobranego do niego trunku, dążąc do osiągnięcia harmonii smaków i aromatów. Zgodnie z nią, do lekkiego dania dobierzemy lekkie piwo, a do potraw o silnym smaku, mocno doprawionych - wyraziste piwa o mocnej goryczce. Do...

  • W czeskiej kuchni

    ...dodanie się jeszcze cebulę, czasami paprykę i ogórki. Co po za tym do piwa? W Czechach do złotego trunku dostaniemy niezliczoną ilość przystawek jak kiełbaski, sery, harmeliny marynowane, czyli...

  • Chmielowe wesele

    Piwo to podstawa? Piwo z niszowych, małych browarów jest coraz bardziej popularne w Polsce. Coraz bardziej cenimy kunszt sztuki browarniczej, co przekłada się na rozkwit tej branży. Przybywa smakoszów, którzy mają świadomość tego, co drzemie w piwie. Chmiel, oprócz tego, że jest składnikiem piwa, ma niepowtarzalne wartości dekoracyjne, które w trunku trudno dostrzec - jako roślina wygląda...

  • ...z jednego kompletu. Nigdy nie nalewamy trunku do końca. Whisky napełniamy szklaneczkę w ilości około 30 ml, podobnie koniak.