• Informacje na temat:

    przyprawy do swiezej kapusty

Przepisy na temat: przyprawy do swiezej kapusty
  • Kulinarne abc

    ...ilością kaszy manny. Na ciepło i na zimno Kupiłaś więcej mielonego? Zamiast tradycyjnych kotletów, przygotuj smakowitą pieczeń. Połącz mięso z jajkiem i bułką tartą, dodaj ulubione przyprawy i dodatki...

  • Rozgrzewające, gęste zupy

    .... 3. Podpieczone warzywa i jabłko włóż do garnka. Dodaj koncentrat, przyprawy. Wlej 5 szkl. wrzątku i gotuj 20 minut. Wyjmij por i papryczki. Dodaj 2/3 soczewicy i zmiksuj na krem.  4. Zupę przelej do(...) oraz czosnek. Smaż 2-3 minuty, ew. dodając 1 łyżeczkę oleju lub masła.  3. Podgrzej bulion, włóż resztę boczku, gotuj ok. 20 minut. Dodaj podsmażone warzywa, fasolę i przyprawy. Gotuj ok. 15 minut...

  • Dzieci lubią zdrowo jeść

    ...g gorzkiej czekolady. Kaszę jaglaną upraż na rozgrzanej patelni, następnie dokładnie ją opłucz (kilkakrotnie, aż woda będzie czysta). Przełóż kaszę do garnka, wlej wodę i mleko, wsyp przyprawy. Gotuj na...

  • Kapuśniak

    Składniki na 6 porcji: - 1/2 główki świeżej kapusty, - 15 dag kapusty kiszonej, - 50 dag kości wołowych, - włoszczyzna, 4 ziemniaki, - sól, pieprz, listek laurowy, - majeranek, natka pietruszki(...). Kapustę kiszoną pokroić, wrzucić do garnuszka z małą ilością wrzącej wody, gotować do miękkości. Dodać ją do zupy, kiedy włoszczyzna i ziemniaki będą już miękkie. Dodać przyprawy, zasmażkę z masła i mąki...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...gotowej przyprawy do kurczaka). - Udka umyj, osusz, lekko osól, po czym wrzuć je do miski, obtocz dokładnie w marynacie, przykryj miskę i wstaw ją do lodówki na co najmniej 2 godziny (albo nawet na całą(...). - Jako dodatek do dania możesz serwować także surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki. Dobrze będzie smakowało też z sałatką z czerwonej kapusty lub tartą marchewką doprawioną sokiem...

Artykuły na temat: przyprawy do swiezej kapusty
  • Tradycja ma się dobrze

    Barszcz wigilijny Czas przygotowania: 2 godziny Stopień trudności: 2 Wywar warzywny: 3,5 l wody, 4 marchwie, 1 cebula, 2 pory, 1/4 selera korzeniowego, 2 pietruszki, 1/5 główki kapusty średniej(...): 7 godzin Stopień trudności: 1 Składniki: 250 g żółtego grochu w połówkach, moczonego ok. 6 godzin, 1 kg kiszonej kapusty, 1 liść laurowy, 1 i 1/2 łyżeczki nasion kminku, 1 łyżeczka suszonego cząbru...

  • Powstrzymaj łuszczycę

    ...m.in.:  - warzywa kapustne - brokuł, kalafior, brukselka, jarmuż i wszystkie odmiany kapusty. Zjedz porcję przynajmniej dwa razy w tygodniu. Sokiem ze świeżej kapusty możesz smarować zmiany(...) B niezbędne dla prawidłowego działania układu nerwowego. Zdrowo przyprawiaj Niektóre przyprawy działają jak lekarstwa. Łagodzą zmiany skórne i zapobiegają nawrotom łuszczycy. Szczególnie cenna jest...

  • Warto wspomóc trawienie

    ...układ pokarmowy Przyprawy przyspieszają trawienie, zapobiegają wzdęciom i powstawaniu gazów. Dodawaj do potraw sporo kminku, ostrej papryki, czarnego pieprzu i majeranku. Do dań mięsnych i słodkich(...) albo kilka ziaren kminu zalej szklanką wrzątku. Odczekaj 10 minut, a następnie wypij. Sok z kiszonej kapusty neutralizuje kwasy żołądkowe. Ma kwaśny smak, ale zasadowy odczyn płynu szybko łagodzi...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    .... Zupy Jak u Mamy WINIARY – pokochają amatorzy smaków, które pamiętamy z dzieciństwa. Znajdziemy w nich suszone warzywa, grzyby, mąkę, mleko, śmietankę, zioła i przyprawy – czyli składniki, które(...) dobrze znane w każdej polskiej kuchni - suszone warzywa, grzyby, mąkę, mleko, śmietankę, zioła i przyprawy. Przepyszny Barszcz Biały z grzybami, kwaskowata Ogórkowa, czy wykwintna Borowikowa z pewnością...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...wody, solimy. Zagotowujemy na dużym ogniu i zmniejszamy go. Pod przykryciem gotujemy 10 minut. Do kaszy dodajemy przyprawy, np. kurkumę, chili i suszone zioła. Polewamy oliwą. Zalecenia na dłużej(...) praskę, majerankiem - śniadanie: 1/2 grejpfruta z cynamonem, surówka z kapusty pekińskiej i 2 plastrów pomarańczy przyprawiona ziołami, surówka z selera, marchewki i jabłka, brokuł gotowany na parze...

  • Roślinni pomocnicy w odchudzaniu

    ...się sushi. Ale nori możemy dodawać także do potraw mięsnych, zup lub użyć ich zamiast liści kapusty do gołąbków z orientalną nutką. Algi znajdziemy też pod postacią tabletek i proszku (do stosowania(...) jej, tylko najlepiej zjadajmy z owocem. Pomagają spalić tłuszczyk Pikantne przyprawy Nawet w małych ilościach doskonale usprawniają przemianę materii. Warto przekonać się zwłaszcza do papryczki...

  • Lekkie zupy warzywne

    Jarzynowa z kapustą Składniki na 4-6 porcji: 5 ziemniaków, 1 por,  3-4 marchewki,  2-3 kolorowe papryki,  1 cebula,  1/2 selera, 2 pomidory, 1/4 włoskiej kapusty, sól, pieprz,  suszone zioła: bazylia, tymianek, ew. listki laurowe, papryka w proszku, 2-3 łyżki oleju do smażenia, 1 łyżka masła. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Marchewkę pociąć w kostkę, por...

  • Jak oczyścić organizm z toksyn

    ...i zrezygnujmy z produktów ze składnikami oznaczonymi symbolem E, bo często kryją się za nimi sztuczne konserwanty i barwniki (np. zupy z torebki, mrożone pizze). Przyprawy z glutaminianem sodu(...) wartościowe są zioła w listkach niż mocno rozdrobnione w torebkach. Raz dziennie wypijmy sok z kiszonej kapusty lub z kiszonych buraków. Są w nich bakterie kwasu mlekowego, niezbędne dla prawidłowej pracy...

  • Święta w Europie

    ..., 2 łyżeczki majeranku, 50 dag jabłek, 25 dag suszonych śliwek kalifornijskich, 1 mała cebula, ½ główki czerwonej kapusty, czerwony ocet winny, 6 łyżek oleju, 6 łyżek gotowej żurawiny do mięs, sól, pieprz(...) oraz pieprzem. Podawaj na ciepło. Wigilijna czarna kapusta - Belgia Składniki na 4 porcje: 60 dag kiszonej kapusty, po garści suszonych grzybów i śliwek, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek...

  • Lekki obiad dla jarosza

    Jarzynowa z kapustą Składniki na 4 porcje: 3-4 duże ziemniaki, 1 cebula, 1 średni por, 3-4 marchewki, 2-3 kolorowe papryki, 2 pomidory, 1/4 włoskiej kapusty, sól, pieprz, suszone zioła: bazylia, tymianek, liście laurowe, ostra papryka w proszku, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka masła. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Marchewkę pociąć w kostkę, por w plasterki, ziemniaki...