• Informacje na temat:

    przyprawy do matiasów

Przepisy na temat: przyprawy do matiasów
  • Śledzie w sosie śmietanowo-ziołowym - Dorota

    ...pól kg śledzi solonych matiasów, 1 cebula czerwona, przyprawy: bazylia, czerwona papryka, koperek suszony, pieprz czarny, odrobina soli, cukier, cząber, 1 kubeczek śmietanki 18% , 2 kubeczki kremówki...

  • Kwartet jaj wielkanocnych - Robert Sowa

    ...śmietany; pół łyżeczki kopru; sól czosnkowa; pieprz czarny mielony Farsz III: 3 łyżki tuńczyka w oleju; 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku; szczypta przyprawy do ryb; 2 suszone pomidory; 1 łyżka...

  • Śledzie marynowane w oleju - Basia

    Wykonanie: Do 3 l wody wrzucić warzywa.przyprawy , zagotować i zostawić do ostygnięcia . Wymoczone śledzie zalać wywaem i zostawić na 12 godzin . /najlepiej na noc/ Następnie wyjąć śledzie z marynaty ,wyłożyć na płaski talerz lub deskę i każdy filet posmarować musztardą lub keczupem ,zwinąć w rulonik i przekuć wykałaczką .Tak przygotowane śledziki ułożyć ściśle w salaterce posypać drobno...

  • Śledź w oleju z przyprawami

    ...prowansalskie, - curry Śledzie wypatroszyć, obrać ze skóry i usunąć pęsetą jak najwięcej ości. (W przypadku korzystania ze śledzi matiasów należy odlać olej znajdujący się w opakowaniu i pokroić śledzie(...) obejść bez oliwy z oliwek, proszę bardzo, możecie jej użyć. Zalać wszystko olejem lub oliwą, zakręcić słoiki i wstawić do lodówki. Smaki muszą się przegryźć, przyprawy wydobyć swoje bogactwa. Dlatego...

Artykuły na temat: przyprawy do matiasów
  • Śledź w oleju z przyprawami

    Śledzie wypatroszyć, obrać ze skóry i usunąć pęsetą jak najwięcej ości. (W przypadku korzystania ze śledzi matiasów należy odlać olej znajdujący się w...

  • ...należy wymoczyć w mleku, następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule pokroić w drobną kostkę. Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy, gorczycę, goździki i cynamon wrzucamy do...

  • Kwartet jaj wielkanocnych

    ...śmietany; pół łyżeczki kopru; sól czosnkowa; pieprz czarny mielony Farsz III: 3 łyżki tuńczyka w oleju; 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku; szczypta przyprawy do ryb; 2 suszone pomidory; 1 łyżka...

  • Śledzie należy wymoczyć w mleku, następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebule pokroić w drobną kostkę. Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy, gorczycę, goździki i cynamon wrzucamy do moździerza i rozgniatamy. Cytrynę myjemy i sparzamy: skórkę ścieramy na tarce, a następnie sok wyciskamy. Do oleju dodajemy miód, sok z cytryny i startą skórkę, dokładnie mieszamy.  Papryczkę...

  • Święta w Europie

    ...z 1 pomarańczy, szczypta soli. Przygotuj nadzienie. Do garnka wlej wino, dodaj cukier i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj żurawinę lub starte jabłko, chwilkę gotuj. Następnie dodaj przyprawy i bakalie...