• Informacje na temat:

    przyprawianie mięsa

Przepisy na temat: przyprawianie mięsa
  • Zabawa w przyprawianie

    ...odżywianie to ciekawa przygoda. Nie jeden kucharz postawiłby mocne veto, bo żeby na przykład danie mięsne smakowało wybornie, przyprawy trzeba dodać w trakcie obróbki termicznej mięsa. Trudno z tym...

  • Jajka otoczone mięsem

    ...wbijamy do osobnej, małej miseczki, rozkłócamy.  4. Ugotowane jajka oblepiamy masą z mięsa, zanurzamy w surowym jajku, panierujemy w mące i bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy jajka...

  • Czy przyprawiać dziecięce obiady?

    Tak dzieje się tylko wtedy, jeśli je do tego przyzwyczaisz. Dorośli, kierujący się troską o apetyt i gusta kulinarne pociechy, niepotrzebnie doprawiają potrawy. Tymczasem smyk nie zna smaku soli i pieprzu, więc naturalny smak warzyw czy mięsa jest atrakcyjny, nawet jeśli tobie wydaje się mdły. Specjaliści uważają, że potraw dla dzieci w ogóle nie należy solić. Sól obciąża nerki, pogarsza...

  • Zapiekanka ryżowa z mięsem i kapustą

    Doprawiona na pikantnie pieprzem oraz papryką

  • Panierki inne niż zwykle

    Zazwyczaj mięso przed smażeniem panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Aby nieco urozmaicić danie główne można zrezygnować z tego klasycznego wariantu i postawić na oryginalne dodatki.

  • Panierka inna niż zwykle

    Zazwyczaj mięso panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Ten tradycyjny wariant można urozmaicić wybierając oryginalne dodatki. Będą pasowały m.in. do kurzych pałek czy filetów.

  • Pomysłowe panierki

    Zazwyczaj mięso panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Ten tradycyjny wariant można urozmaicić wybierając oryginalne dodatki.

  • Burger z grillowanymi warzywami i serem

    ...dodajemy mleko skondensowane niesłodzone (w celu połączenia się mięsa i aby podbić smak - wówczas nie musimy dodać bułki czy jajek), wyrabiamy, formujemy burgery i grillujemy w zależności od stopnia...

  • Niekonwencjonalne łączenie składników daje potrawom nowy smak

    Kucharze podkreślają, że produkty, które na pozór zupełnie do siebie nie pasują, mogą stworzyć oryginalną kompozycję nie tylko smakową, lecz także wizualną. Owoce na słono, bób z poziomkami, pieczone mięso w czekoladzie czy jadalne kwiaty to tylko niektóre z inspiracji na ten sezon.

  • Pieczarki faszerowane

    Składniki: 500 g dużych pieczarek, pół łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki oleju, pół pęczka natki pietruszki, 150 g wędzonego boczku, 350 g mięsa z pieczonego kurczaka, sól i pieprz czarny mielony do smaku.

Artykuły na temat: przyprawianie mięsa
  • Przyprawiaj dla zdrowia

    Choć cynamon, goździki czy anyż kojarzą się głównie ze świętami, warto po nie też sięgać na co dzień, zwłaszcza gdy za oknem zimno i coś nas pobolewa

  • Przyprawiaj zamiast suplementować

    Egzotyczne suplementy, proszki, toniki - to jedynie modne dodatki uzupełniającą codzienną dietę. Jednak zamiast sięgać po drogie suplementy, warto wzbogacić codzienne menu o popularne i równie zdrowe przyprawy, radzi dietetyk dr Melina Jampolis.

  • Jak wędzić szynkę, żeby była soczysta? Jak wybrać mięso do wędzenia?

    ...1. Przygotowanie mięsa: peklowanie, przyprawianie i suszenie Zanim mięso trafi do wędzarni, należy je przez 4 dni poddawać peklowaniu , czyli moczyć w solance o odpowiednich proporcjach. Proces(...) możliwość konsultacji wyboru z doświadczonym sprzedawcą. Sieci takie jak Delikatesy Centrum oferują również pełen serwis, np. dokładne oczyszczanie lub krojenie mięsa, co oszczędza nam czas...

  • Jak i czym przyprawiać mięso mielone

    Sekret smacznego mięso mielonego tkwi w dodatkach i przyprawach.

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... Z mięsa wołowego najlepsze będą: goleń, łopatka, pręga, karkówka albo udziec. Natomiast wszystkim, którzy ze względów zdrowotnych lub dla szczupłej figury unikają tłuszczu, polecamy mięso drobiowe, np(...) laurowym, zielem angielskim, pieprzem i majerankiem. Można też stosować imbir, curry, chili, rozmaryn, oregano czy estragon. Gulasz drobiowy z papryką i cukinią Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa...

  • Kozieradka. Warto ją docenić

    Przyprawia się nią sosy, sałatki, dodaje do humusu, mięs i serów. Kozieradka ma też właściwości lecznicze. Na co pomaga?

  • Te mielone cię zachwycą

    ...1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną. Frikadelu: Zupa z klopsikami Składniki na 4-6 porcji: 2 l bulionu, 1 pęczek włoszczyzny, 4 ziemniaki l 50 mielonego mięsa z indyka, 1 sucha...

  • Zupa z mięsem mielonym

    Ponieważ często wyjeżdżam mogę powiedzieć ze jest to zupa idealna dla zapracowanych nie mających czasu codziennie gotować, poza tym jest pożywna i bardzo smaczna.

  • Dziecko w kuchni

    ...termicznej mięsa. Trudno z tym dyskutować. Zachęcam jednak, żeby większość produktów i dań doprawiać ziołami i przyprawami tuż przed zjedzeniem. Dostaniemy wtedy najwięcej ich właściwości...

  • Domowy pasztet

    Składniki (dla 15 osób): 100 g combra z królika 400 g mielonego mięsa z królika 400 g mielonej karkówki 400 g mielonej cielęciny 250 g boczku wędzonego 2 jajka 2 szalotki 40 ml wina porto Chrzan tarty Natka pietruszki Listki bazylii Przyprawy: Przyprawa do pieczeni Majeranek otarty Sól morska Pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Do dużej miski...

Zdjęcia na temat: przyprawianie mięsa