• Informacje na temat:

    przygotowanie suma do smażenia

Przepisy na temat: przygotowanie suma do smażenia
  • Ryby smażone na... pergaminie

    Ryba jest jednym z najtrudniejszych produktów, który może trafić do naszej kuchni. Przygotowanie smacznej potrawy z ryby to spore wyzwanie nawet dla doświadczonego kucharza. Żeby ryba po(...), inne zdecydowanie lepiej smażyć" - twierdzi Jarosław Walczyk, szef kuchni warszawskiej restauracji Sfera. Polacy, jak zauważa Walczyk, mają tendencję do zbyt długiego smażenia ryb. Ponadto nie...

  • Dim Sum

    Składniki: - 30 kawałków ciasta Wan Tang (można użyć ciasta gotowego ciasta mrożonego lub zrobić wg tego przepisu ), - 50 g kiełków z fasolki mung, - 124 g marchewki, - pół pęczka zielonej cebulki, - 2-3 łyżki sosu sojowego, - olej Przygotowanie: Ciasto zawinąć w wilgotna ściereczkę i odstawić, aby odtajało. Marchewkę, cebulkę i kiełki drobno pokroić, doprawić sosem sojowym. Brzegi...

  • Racuchy warzywne

    Przygotujesz je w 20 minut!

  • Wyborne mięsa otulone ciastem

    W chłodne dni to niezawodny sposób na wyjątkowy obiad albo ciepłą kolację. Przygotowanie takich dań nie wymaga wiele czasu i wyjątkowych umiejętności kulinarnych. A efekt zawsze zachwyca smakiem!

  • Nuggetsy w domowej wersji

    Kiedy masz ochotę na fastfoodowe co nieco, nie musisz szukać restauracji oferującej szybkie przekąski! Przygotuj je we własnej kuchni. Będą równie smaczne i z pewnością zdrowsze.

  • Maślankowe racuszki

    Sposób przygotowania Krem: z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go. Potem utrzyj z masłem oraz sokiem i skórką z cytryny...

  • Bułki z pożywnym nadzieniem

    ...ściemniały, możesz lekko skropić je sokiem z cytryny). Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Wrzuć pieczarki, mieszając, smaż je ok. 5 minut. Pod koniec posól (pieczarek nie sól na początku smażenia, bo(...) kleić. Pod koniec domieszaj przyprawy.  Z masy uformuj kulki. Smaż je w rozgrzanym oleju, tzw. głębokim, po ok. 3 minuty z każdej strony (w sumie 10-15 minut), w połowie smażenia przewróć. Osącz...

  • Pyszne naleśniki i tortille

    Placki właściwie tylko z mąki, wody, czasem z dodatkiem jajek i mleka, a tyle możliwości kulinarnych! Nadziewaj je, jak tylko chcesz, a nigdy się nie znudzą.

  • Ziemniaczane specjały

    .... Wysmaż na chrupko na patelni bez tłuszczu. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia wędliny.  2. Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych otworach (jak na placki...

  • Racuchy z owocami

    Nakarmisz nimi całą rodzinę albo ugościsz znajomych, nie wydając przy tym zbyt wiele. A dzięki pysznym i niebanalnym dodatkom odkryjecie to danie na nowo.

Artykuły na temat: przygotowanie suma do smażenia
  • WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w złocistym curry!

    ...tylko 10 minut, i to bez konieczności dodawania tłuszczu podczas smażenia! Zaproś więc bliskich do odkrywania dalekowschodnich smaków, bez dalekich podróży z marką WINIARY!

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Wyjątkowo pyszny Dzień Kobiet z marką WINIARY!

    WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami - pozwala na przygotowanie idealnie doprawionej, soczystej i delikatnej piersi kurczaka bez dodawania tłuszczu podczas smażenia. WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Znakomicie dobrana kompozycja ziół, przypraw i innych składników sprawi, że mięso stanie się niezwykle pyszne i dobrze przyprawione...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Romantyczne gotowanie we dwoje – pyszne walentynki z marką WINIARY!

    ...tej rośliny znajdziemy w Przyprawie w płynie MAGGI z wyciągiem z lubczyku. Na romantyczną kolację proponujemy, więc wspólne przygotowanie wyjątkowego łososia pod pierzynką z chleba tostowego oraz Sosu...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Pierwsze wakacje z maluchem

    Pod palmy? Nad polskie morze? Gdziekolwiek wybierzecie się z dzieckiem, wasz wspólny rodzinny wyjazd na pewno będzie niezapomniany. Aby miło spędzić czas i uniknąć nerwów, warto dobrze się do niego przygotować.

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić i jakie dania wybrać podpowiada marka WINIARY.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...