• Informacje na temat:

    przygotowanie steku

Przepisy na temat: przygotowanie steku
  • Amerykańska uczta – stek

    ...przygotowanie soczystej porcji mięsa.

  • I w końcu przyszedł czas na mój świąteczny piernik staropolski. We wcześniejszym poście podawałam przepis na przyprawę do piernika, która idealnie nada się jako dodatek do tego rewelacyjnego ciasta. Ciasto musi leżakować ok 10 tyg, jeżeli jednak ten czas się przedłuży lub skróci (max do 6 - 7 tyg) nic się nie stanie :) Lecz wiadomo... im ciasto dłużej poleży, tym będzie smaczniejsze. Gotowy piernik jest niesamowicie aromatyczny i miękki. Po prostu rozpływa się w ustach.

  • Wołowina z papryką

    Składniki na 4 porcje: Pół pęczka tymianku 2 ząbki czosnku 700 g steku z biodrówki 5 łyżek oliwy z oliwek 2 żółte papryki Sól, pieprz 200 ml bulionu warzywnego 200 ml soku pomarańczowego Przygotowanie: Tymianek i czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w paski. Mięso, tymianek, czosnek i 4 łyżki oliwy dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut. Paprykę pokroić w paski...

  • Sprawdzony przepis na "Chłodnik szpinakowy z botwiną Przygotowanie:"

  • Stek z sałatką z fasolki i pomidorów

    ...steki  (po 3 minuty z każdej strony).  5. Skrop sosem sałatkę i wymieszaj. Rozłóż ją na talerze i posyp kaparami. Podawaj ze stekami, układając na  każdym steku po kawałku anchois. 

  • Wypróbowany przepis na "Drożdżowy kołacz z winnym syropem Przygotowanie ok. 2 godziny i 30 minut 1 porcja 370 kcal Fot.: R"

  • Steki z karkówki

    ...talerze. Masło utrzyj z oregano i rozmarynem. Połóż po porcji na każdym steku. Podawaj, np. z piure ziemniaczanym.

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...z oregano. Połóż po porcji na każdym steku. Podawaj np. z piure ziemniaczanym. "Leśny mech" Sposób przygotowania Szpinak przełóż na sitko, pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie...

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

Artykuły na temat: przygotowanie steku
  • 3 kroki do dobrze zrobionego steku

    Idealny stek to nie tylko dobrej jakości mięso. Ważne jest też odpowiednie przygotowanie.

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    Czerwone mięso zwiera dużo żelaza odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek w organizmie. Żeby przyjąć tyle tego składnika, ile znajduje się w jednym steku, trzeba by zjeść 7 kg szpinaku!

  • Krwisty befsztyk po florencku

    Sposób przygotowania: 1. Steku nie myj. Ułóż go gorącym ruszcie nad rozżarzonym węglem (bez ognia). Grilluj z jednej strony. Nie sól ani nie nakłuwaj widelcem.  2. Po 4-5 minutach, gdy mięso ładnie się zrumieni, przewróć je. Smaż kolejne 5 minut. Pod sam koniec posól. Zdejmij. Od razu podawaj. Ewentualnie poprósz świeżo zmielony pieprzem i skrop odrobiną soku z cytryny. Zobacz także:

  • Czas na piknik

    ...najchudszy i najbogatszy w pełnowartościowe białko. Pierś kurczaka w ziołach, kawałek steku, polędwiczki na ostro, schab ze śliwkami - nawet na zimno będą smakowały wyśmienicie. Do tego zestaw obowiązkowy...

  • Policzki wołowe z piure z fasoli Piękny Jaś i duszoną botwinką

    ...fasolowe piure zyskało największe uznanie. Chętnie podaję je do wołowego steku, kaczki albo - tak jak poniżej - z wyśmienitymi, długo duszonymi policzkami wołowymi. Składniki: 2 policzki wołowe...

  • Z polskiej łąki

    Składniki na 4 porcje: 15 dag szczawiu polnego, 2 ogórki, 1/2 pęczka dymki, 200 ml śmietany 18 proc., 4 jajka, 1 l wywaru warzywnego, sól, czerwony pieprz. Przygotowanie: Szczaw przebierz i umyj(...), łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy. Przygotowanie:  Listki szczawiu i buraka, sałaty, kwiaty oraz miętę opłucz i osusz. Buraki pokój. Do niewielkiego suchego słoiczka wlej oliwę, ocet, miód i włóż...

  • Apetyt na miłość

    ...się za pomocą wołowego steku. Zaś bohaterka "Wilgotnych miejsc" Charlotte Roche używa do tego całego warzywniaka - od marchewki do pora. Trzymajmy się jedzenia w seksie, bo można je wykorzystać na...

  • Chilli con carne Smoczy oddech

    ...1 główka czosnku, posiekana 450 g steku wołowego bez kości, okrojonego i pokrojonego w kostki ok. 0,5 cm 900 g  grubo mielonej wołowiny 450 g włoskiej kiełbasy salsiccia 2 łyżeczki cebuli...

  • Szybkie uczty Siby

    ...w stylu paluszków serowych, ogromnego steku z czosnkiem, tymiankiem i wędzonymi pomidorami i tropikalnej pavlovy dla zwieńczenia uczty.

  • Superfoods dla twoich zębów

    ...źródeł wit. D znajdują się tłuste ryby morskie, szczególnie dziki łosoś. Dlatego zamiast czerwonego mięsa i steku z wołowiny, wybierz grillowanego łososia. Już pół filetu dzikiego łososia wystarczy, aby...