• Informacje na temat:

    przygotowanie mięsa od szynki

Przepisy na temat: przygotowanie mięsa od szynki
  • Krem z szynki

    Zamiast tradycyjnych kanapek z szynką warto spróbować kanapek posmarowanych... kremem z szynki. Pasta jest szybka i łatwa w przygotowaniu.

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Gulasz z szynki

    Sycący i smaczny posiłek

  • Polecam tak przygotowane mięsko:)

  • Rurki faszerowane mięsem

    Składniki: 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 24 rurki makaronu cannelloni cebula 2 ząbki czosnku 12 plastrów szynki parmeńskiej 1 łyżeczka masła 4 pomidory mała czerwona cebula świeża kolendra sok z limonki chilli olej suszone oregano 3 łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie: 1. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Cebulę pokrój...

  • Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)

  • Jaki przygotować tradycyjny żurek na Wielkanoc?

    ..., pamiętajmy o składnikach najwyższej jakości. Warto zwrócić uwagę na jakość mięsa i wędlin, których używamy. - Wybierając kiełbasę lub boczek zdecydujmy się na wędlinę od zaufanego producenta. Po rozcięciu, biała kiełbasa powinna mieć dość zwięzłą strukturę z widocznymi przyprawami, np. biała kiełbasa z szynki z linii Kurpiowskie Specjały.  Do żurku użyjmy również boczku, dzięki któremu potrawa zyska...

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Kulebiak z mięsem

    Sposób przygotowania 1. Przesiej mąkę. Dodaj masło, posiekaj je z mąką. Dodaj cukier, sól, śmietanę, jajko, żółtka, zioła. Zagnieć szybko ciasto, schładzaj godzinę w lodówce.  2. Ugotowane marchewki i mięso zmiel w maszynce. Cebule posiekaj, podsmaż, schłodź i dodaj z tłuszczem do mięsa.  3. Ciasto cienko rozwałkuj, wysmaruj farszem, wyłóż plastrami szynki, boczku oraz sera i posyp posiekanym...

  • Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.

Artykuły na temat: przygotowanie mięsa od szynki
  • Jak wędzić szynkę, żeby była soczysta? Jak wybrać mięso do wędzenia?

    ...1. Przygotowanie mięsa: peklowanie, przyprawianie i suszenie Zanim mięso trafi do wędzarni, należy je przez 4 dni poddawać peklowaniu , czyli moczyć w solance o odpowiednich proporcjach. Proces(...) możliwość konsultacji wyboru z doświadczonym sprzedawcą. Sieci takie jak Delikatesy Centrum oferują również pełen serwis, np. dokładne oczyszczanie lub krojenie mięsa, co oszczędza nam czas...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Niepowtarzalny smak suszonej szynki

    ...potrzeby dodawaj sól. Szynka powinna leżeć w soli jedną dobę w przeliczeniu na kilogram mięsa. Piętnastokilogramowa szynka powinna więc leżeć w soli około 15 dni. Suszenie szynki Kiedy solenie(...) askorbinowego (20 g na 5 kg soli). Nasmaruj wszystkie dostępne fragmenty mięsa i uważaj na ewentualne fałdy i zagłębienia w skórze. Nie zapomnij o nacięciu przy ścięgnie Achillesa. Połóż szynkę na blasze...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Śniadanie bez szynki

    Według specjalistów z Word Cancer Research Fund, dzieci nie powinny spożywać zbyt dużej ilości przetworzonego mięsa. Przetworzone mięso zwiększa ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Uważaj na mięso!

    Sporadyczne spożywanie mięsa nie zaszkodzi zdrowiu i nie spowoduje raka jelita grubego. Co się dzieje z organizmem, gdy nie potrafimy sobie go odmówić na rzecz zdrowych warzyw, kasz i owoców?

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Szaszłyki z mięsem i owocami

    ...obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Wystudzić.  3. Plasterki szynki pokroić w paski, zwinąć w ruloniki. Ser pokroić w kostkę.  4. Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, przepołowić. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na spore kawałki.  5. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno: rulony z szynki, truskawki, kawałki sera, brzoskwini, kurczaka. Ułożyć na półmisku, przed podaniem schłodzić...

  • Nadchodzi weekend, a wraz z nim przychodzi pora na rodzinne grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Sezon grillowy trwa w najlepsze i większość z nas zdążyła już wrzucić na ruszt nieco przysmaków. Przygotowując tego typu potrawy zwykle sięgamy po mięso - kiełbaski, karkówkę, boczek, burgery lub piersi kurczaka. A co z osobami,...