• Informacje na temat:

    przygotowanie kociołka

Przepisy na temat: przygotowanie kociołka
  • Kociołek rozmaitości

    Zawartość kociołka posyp tartym parmezanem (albo zwykłym żółtym serem) i na kilka minut wstaw do gorącego piekarnika.

  • Kociołek z piekarnika

    Coś dla miłośników dań jednogarnkowych. Ten smaczny i sycący obiad zachwyci całą rodzinę.

  • Kociołek rozmaitości

    Przygotowanie Soczewicę brązową zalej wodą, odstaw na 3-6 godz. Odcedź, przepłucz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Boczek pokrój w niezbyt dużą kostkę. Marchewki, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Parówki lub kiełbaski pokrój w plastry. Soczewicę czerwoną opłucz pod bieżącą wodą. W garnku rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć boczek, mieszając smaż ok. 5 min. Wrzuć...

  • Zapiekany kociołek

    Smakowita propozycja dla miłośników mięsnych dań. Jest łatwe do przyrządzenia, smaczne i sycące.

  • Kociołek warzywny

    Danie idealne dla wegetarian

  • Jesienny kociołek

    Rozgrzewa i syci

  • Kociołek inaczej

    Kilka najprostszych składników, garść aromatycznych przypraw i pachnących ziół. Dania jednogarnkowe zachwycają swoją prostotą, wyjątkowym aromatem i smakiem. Jak je przyrządzić? Oto pomysł na smaczną potrawę autorstwa Szefa Kuchni Kamis - Macieja Wawryniuka, który podpowiada, jak z prostych składników stworzyć pyszne i sycące jednogarnkowe potrawy dla całej rodziny, doprawiając je odpowiednio ziołami i przyprawami w ramach programu „Kulinarnie Mocni”.

  • Zbójnicki kociołek

    Dla miłośników dań mięsnych

  • Węgierski kociołek

    Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ubij je tłuczkiem lub przeciśnij przez praskę i wystudź.

  • Kociołek z pesto

    Oryginalne danie na obiad

Artykuły na temat: przygotowanie kociołka
  • Kociołek rozmaitości

    Zawartość kociołka posyp tartym parmezanem (albo zwykłym żółtym serem) i na kilka minut wstaw do gorącego piekarnika.

  • Cygański kociołek

    Przygotowanie Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na godzinę, aż się namoczą. W tym czasie umyj mięso, osusz i pokrój w większą kostkę. Następnie podsmaż...

  • Kociołek rozmaitości

    Przygotowanie: Soczewicę brązową zalej wodą, odstaw na 3-6 godz. Odcedź, przepłucz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Boczek pokrój w niezbyt dużą kostkę. Marchewki, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Parówki lub kiełbaski pokrój w plastry. Soczewicę czerwoną opłucz pod bieżącą wodą. W garnku rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć boczek, mieszając smaż ok. 5 min. Wrzuć...

  • Fasolowy kociołek

    Przygotowanie: Namoczyć fasolę na noc w wodzie. Następnego dnia wodę odlać, fasolę przepłukać, przełożyć do dużego garnka, gotować aż zmięknie. Boczek i słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni, dodać obraną, posiekaną cebulę i czosnek, lekko podsmażyć. Wołowinę umyć. Do garnka z fasolą włożyć mięso i kiełbasę (w całości). Dodać podsmażony boczek, słoninę, cebulę i czosnek. Wsypać sól...

  • Smaki z kociołka

    ...czerwonego wina, ostra papryka, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, majeranek, kminek, sól. Przygotowanie: Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp solą, pieprzem i oprósz papryką. W rondlu rozgrzej(...), puszka całych pomidorów. Przygotowanie: Opłukane suszone grzyby zalej wodą i mocz przez minimum 2 godziny.Mięso pokrój w kostkę. Usmaż na oleju, a następnie duś pod przykryciem.  Namoczone grzyby odcedź...

  • Gulasz z dynią. Kociołek witamin

    Przygotowanie Mięso pokrój w paski i włóż do miski. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, sos chili i żółtko. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki. Kawałki dyni gotuj we wrzącej, posolonej wodzie przez osiem minut.  Wyjmij i odcedź na sitku. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę, papryczki chili, paprykę i dynię.  Wyjmij warzywa i wrzuć mięso. Całość podsmaż...

  • Kociołek z kurczakiem

    1. Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm, podobnie cebulę. 2. Przygotuj duży rondel i rozgrzej w nim tłuszcz. Podsmaż mięso oraz cebulkę. 3. Wrzuć mieszankę...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Leczo to chyba najpopularniejsza potrawa jednogarnkowa świata. I jak wszystkie ulubione dania - wywodzi się z kuchni biednych ludzi, którzy do jednego kociołka wrzucali wszystko, co mieli - rozmaite(...) - olej - 20 dag kiełbasy lub parówek, papryka czerwona w proszku (ewentualnie czuszka), 10 dag boczku wędzonego. Przygotowanie: 1. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju, wyjmij z patelni...

  • Kronika slubna - Przygotowania

    Sama sie zastanawiam od czego zaczac tyle sie, juz dzialo. Mialam napisac po uroczystosci ale chcac wszystko opowiedziec, musze zaczac od przygotowan....

  • Pikantna zupa na bazie sosu suki (su ki nam)

    Zupa Południa o nietypowej nazwie. Sam sos suki wywodzi się z Japonii i w wersji japońskiej serwowany jest do nabe - kociołka, w którym biesiadnicy wspólnie smażą kondymenty maczane potem w surowym jajku i właśnie w sosie suki.