• Informacje na temat:

    przygotowanie gotowej masy makowej do ciasta kruchego

Przepisy na temat: przygotowanie gotowej masy makowej do ciasta kruchego
  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...długo, by nie zamienić orzechów w pastę, a następnie masło orzechowe. Do zmielonych orzechów dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania zwartej kuli kruchego ciasta (ciasto będzie się(...) nadziane masą makową i konfiturą wiśniową. Szybki deser do przygotowania w ostatniej chwili z masy makowej, która pozostała z innych makowych świątecznych wypieków. To jeden z tych, który nie wymaga...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.

  • Wielkanoc

    Przygotowanie mazurka zacznij od kruchego ciasta - musisz je potem wstawić do lodówki na kilka godzin. Do malaksera wsyp schłodzone w lodówce i pokruszone masło oraz mąkę. Zmiksuj lekko składniki, po czym(...) żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. W dużej misce połącz je delikatnie z drożdżami. Mieszając powoli, wsypuj mąkę aż do uzyskania gęstej masy przelewającej się między palcami. Powoli wlej...

Artykuły na temat: przygotowanie gotowej masy makowej do ciasta kruchego
  • Ciasta ze śliwkami

    ...powidła Poza sezonem do ciasta (drożdżowego, kruchego) można wykorzystać śliwkowe powidła: dojrzałe, pozbawione pestek węgierki (2,5 kg) gotować na wolnym ogniu, mieszając (rondelka nie przykrywać). Po(...) śmietany i budyń. Wymieszać. Na spodzie rozsmarować 1/3 masy serowej. Ułożyć połówki śliwek, przykryć resztą masy. Piec 60-65 minut w 175°C. 2. Resztę cukru skarmelizować. Wymieszać z 2 łyżkami wody...

  • Wielkanocne delicje

    .... 4. Z zamrażalnika wyjmij formę wyłożoną ciastem. Układaj na niej na przemian: łyżkę masy serowej, brzoskwinie, łyżkę masy makowej i tak aż do wyczerpania składników. Na wierzch zetrzyj na tarce 1/3 ciasta(...) wieloowocowej, kilka łyżeczek masy kajmakowej (krówkowej), kilka łyżeczek kremu czekoladowego (np. nutelli) Do dekoracji: gotowy lukier lub: 1/2 szklanki cukru pudru, kilka kropli dowolnego aromatu...