• Informacje na temat:

    przetwory z sokowirowki

Przepisy na temat: przetwory z sokowirowki
  • Przetwory dla malucha, które zrobisz sama

    Początek jesieni to świetny czas na przetwory. Teraz przygotowane, zimą będą smaczną przekąską, która uodporni twoje dziecko przed infekcjami!

  • Jest to mój zbiór przepisów na Przetwory.

  • To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"

  • Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"

  • Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z pomidorów"

  • Chcięlibyśmy jak najdłużej cieszyć się smakiem świeżych dojrzałych owoców, dlatego też konserwujemy owoce na zimę w postaci kompotów, soków, dżemów czy powideł, oczywiście przy użyciu sporej ilości cukru. Tak przygotowane przetwory są z pewnością pyszne, ale tracą wiele substancji odżywczych. No i ten cukier... biała trucizna. Zastanawialiście się kiedyś jak inaczej utrwalać owoce, bardziej zdrowo ale równie skutecznie?

  • Maliny uwielbiam a sok malinowy darzę miłością absolutną. Taki soczek nie dość, że smakuje obłędnie, to jeszcze ma mnóstwo witamin. Maliny są bogatym źródłem witaminy: A, B1, B2, B6, C, zawierają kwas pantotenowy i biotynę oraz składniki mineralne takie jak: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce są pełne pektyn i błonnika. Potas, magnez i wapń, zawarte w soku z malin, wzmacniają serce, obniżają ciśnienie krwi i mają działanie przeciwmiażdżycowe. Sok malinowy warto pić,...

  • Wypróbowany przepis na "Domowe przetwory. Czereśnie z wanilią"

  • Pasteryzacja to po prostu zamknięcie smaku owoców i warzyw w słoiku przy wykorzystaniu odpowiedniej temperatury. Sposobów pasteryzacji jest kilka a ich wybór zależy od tego co i w czym będziemy pasteryzować.

Artykuły na temat: przetwory z sokowirowki
  • Zdrowe przetwory

    Oto przepisy na cudowne mikstury, które pomogą przy wielu schorzeniach.

  • Zdrowe zamienniki. Czym zastąpić niezdrowe składniki?

    W obecnej sytuacji coraz częściej decydujemy się samodzielnie przygotowywać słodkie i słone przekąski, soki, domowe przetwory czy wypieki wyrabiane na własnym zakwasie. Postanowiliśmy wobec tego sprawdzić, które z gotowych produktów możemy zastąpić zdrowymi zamiennikami.

  • Mikstury z zielonych orzechów na niedoczynność tarczycy

    Choć przetwory z zielonych orzechów włoskich znane są głównie ze swojego dobroczynnego wpływu na żołądek, ich skórka zawiera sporo jodu, który jest niezbędny do prawidłowej pracy tarczycy.

  • SOS dla wypadających włosów

    ...warzyw (np. brokuły, brukselka, szpinak), roślin strączkowych, produktów pełnoziarnistych i zdrowych tłuszczów roślinnych. Ważne są też ryby morskie, jaja, mleko i jego przetwory, będące źródłem witaminy...

  • Mniszek podleczy wiosenne infekcje

    ...jej miąższ od toksyn. Przetwory z mniszka polecane są przy zaburzeniach pracy nerek, chorobach układu moczowego i kłopotach trawiennych. Zewnętrznie przyniosą ulgę w bólach reumatycznych. Nalewka na...

  • Zgaga. Rozpraw się z nią

    ...dodawaj do niej mleka, ponieważ zwiększa wydzielanie soków żołądkowych. Dozwolone, a nawet wskazane są przetwory mleczne - twaróg, kefir, jogurt. Unikaj soków cytrusowych, ale tylko z kartonów. Świeżo...

  • Rokitnik zwyczajny na wzmocnienie organizmu

    ...rokitnika są kwaśne, więc nie wszyscy zagustują w smaku zrywanych prosto z krzaka, ale przetwory to co innego! Można z nich robić kompoty, dżemy, suszyć je lub zamrozić, aby zimą dodać do herbaty. To...

  • Roślinna pomoc dla wątroby

    ...odwary z karczocha oraz ekstrakty w postaci płynu lub tabletek. Nagietek . Od wieków zielarze zalecają przetwory z płatków nagietka do leczenia schorzeń wątroby, pęcherzyka żółciowego i innych problemów...

  • Marika wspomina dzieciństwo

    Dzieciństwo było pyszne. Truskawkowo- malinowo- rabarbarowe - wspomina Marta Kosakowska, popularna piosenkarka znana jako Marika.

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    Warzywa zostały podzielone przez lekarzy i dietetyków na 5 grup kolorystycznych. Każda barwa wiąże się z określonymi substancjami odżywczymi. Wystarczy codziennie wybrać jedną porcję z każdej grupy, a na twoim talerzu będzie kolorowo i... zdrowo.