• Informacje na temat:

    przetwory z patisona

Przepisy na temat: przetwory z patisona
  • Patison. Z czym się go je?

    ...w mieszance wody, octu, szczypty cukru i soli, czosnku, liści laurowych i ziela angielskiego. "Przygotowując przetwory na zimę nie możemy zapomnieć o patisonach. Te zamarynowane w occie urozmaicą nasze(...) spożywanie reguluje pracę układu trawiennego oraz przemianę materii. Na surowo, gotowany, a może faszerowany? W kuchni walory wizualne patisona ustępują miejsca jego smakowi. Śmiało konkuruje z dynią...

  • Rób przetwory

    Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory.

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę!

  • Poznaj wszystkie tajemnice dyni!

    Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać.

Artykuły na temat: przetwory z patisona
  • Rób przetwory

    Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory.

  • Pora na ogórka z pola

    ...na małosolne.  - Ogórki z pierwszych zbiorów nie do końca nadają się, by robić z nich przetwory na zimę: okazuje się, że po otwarciu słoika ogórki robią się miękkie albo pękają. A to dlatego, że...

  • ​Co z czym się je, by nie szkodzić zdrowiu?

    Masz problem z tarczycą albo brakuje ci żelaza? Zobacz, co może zaburzać wchłanianie potrzebnych ci składników.

  • Zamknij lato w słoikach i... korzystaj zimą!

    Domowe przetwory z warzyw i owoców mają ogromną przewagę na tymi sklepowymi! Nie zawierają bowiem konserwantów i barwników. I to ty decydujesz, ile dodasz do nich cukru czy soli! Nie żegnaj pomidorów Pomidory to warzywa wyjątkowe: im dłużej poddaje się je obróbce termicznej, tym są zdrowsze. Długie duszenie pozbawia je, owszem, witaminy C, za to uwalnia inny cenny, za to niezwykle rzadki...