• Informacje na temat:

    przesmazona papryka

Przepisy na temat: przesmazona papryka
  • Gulasz wołowy z papryką

    Znakomity do podania w chłodny, jesienny dzień – bardzo rozgrzewa!

  • Sezon na paprykę wciąż trwa więc korzystam. Zapiekana papryka nadziana mięsem z pokruszonym serem feta i pestkami dyni. Pyszne, pożywne i aromatyczne danie.

  • Faszerowana papryka

    Składniki na 4 porcje: 8 kolorowych papryk, 1 chili , 1 cebula, 1 pomidor, 20 dag pieczarek, 40 dag mięsa mielonego, 10 dag ryżu, 8 łyżek startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, koncentrat pomidorowy, mielona papryka, sól, pieprz.

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana papryka"

  • Naleśniki z mięsem mielonym, dynią i papryką

    Składniki na 4 porcje: 2 jajka 100 g mąki 250 ml mleka sól 5 gałązek mięty 400 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka mielonego kardamonu pieprz 500 g dyni 1 czerwona papryka 5 łyżek oleju 500 g mielonego mięsa wołowego 30 g orzechów nerkowca ¼ pęczka kolendry   Przygotowanie: Jajka, mąkę, mleko i pół łyżeczki soli wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana papryka"

  • Ziemniaki w papryce

    Z letniego menu.

  • Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana"

Artykuły na temat: przesmazona papryka
  • Papryki faszerowane kaszą

    Sposób gotowania bulguru zależy od wielkości ziaren. Drobny wystarczy zalać wrzątkiem (półtorej szklanki na szklankę kaszy), gruby gotować 10 min (zalać płynem w proporcji 2:1).

  • Omlet z papryką i kukurydzą

    1. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paseczki. Przesmażyć na rozgrzanej oliwie ok. 4 min, dodać  odcedzoną kukurydzę,  doprawić...

  • Papryka soją nadziewana

    1. Kostkę sojową zalać 2 szklankami gorącego bulionu, zostawić na 10 min. Czosnek, 1 cebulę i natkę posiekać (2 gałązki zostawić do dekoracji). Oliwki...

  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki...

  • Faszerowana papryka

    Papryki umyć, odciąć wierzchy, usunąć środki z pestkami. Jedną paprykę i chili pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidor...

  • Papryka faszerowana

    Proste w przyrządzaniu, smaczne oraz zdrowe, przyjemne dla oka kiedy już gotowe.

  • Empanadas

    Rodzynki przełóż do miseczki i zalej wrzątkiem. Po kilku minutach osącz je na sicie. Cebulę obierz z łupin, posiekaj drobno, a następnie przesmaż ją...

  • Zapiekanka grecka

    Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso przesmażyć na rozgrzanym oleju, dodać cebulę, czosnek i tymianek, przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy. ...

  • Smalczyk sezamowy

    Smalec przesmażony z jabłkiem i cebulą, podany w charakterze przystawki do ciężkiego, razowego chleba znika ze stołu jako pierwszy. I to bez względu na wysokość sfer, jakie się przy nim zbiorą...

  • Muffiny jajeczne

    Możesz do nich dodać wiele różnych składników: paprykę, suszone pomidory, oliwki, a nawet rybę wędzoną. Świetnie będą również smakowały z dodatkiem posiekanego szczypiorku, bazylii oraz natki pietruszki.